dissabte, 9 de febrer del 2013


Crònica del naixement del grup de zen de  Guatemala
 
El 17 de setembre del 2011 uns amics guatemalencs van participar a la introducció  que vam celebrar a San Salvador . En tornar a Guatemala van organitzar un grup de meditació sota la coordinació de Manolo Vallejo, a la casa marista de recés de Ciutat Guatemala.

El grup es va anar consolidant al llarg de l'any, i en el 2012 cinc dels seus membres van participar en el sesshin del Salvador.

La Mestra Berta va anar després a Guatemala per oferir una xerrada i un curs d'introducció  que es van realitzar a la mateixa casa marista on es reuneix el grup.

El dia d'arribada a Guatemala, el divendres 14 de setembre de 2012, la Berta es va reunir amb el grup de meditació i després va impartir una xerrada titulada "Zen, camí de silenci i d'alliberament".
 

A la introducció del dia següent hi varen assistir unes 70 persones i l'ambient va ser particularment intens, imbuït d'interès i de lliurament a la pràctica.

Sangha de Guatemala
Aquella nit el grup de Guatemala va oferir un sopar en honor de la Berta, a la qual també van assistir els practicants de zen que la van acompanyar des de Sant Salvador, entre ells Miquel Castelló i Miquel Isanta, que van venir des de Barcelona per visitar els projectes socials a El Salvador. El sopar es va realitzar a Antigua Guatemala, una petita ciutat colonial amb un ambient encantador i de molt interès turístic. Va ser un moment entranyable i amè, després d'una rica jornada de treball.


El grup de meditació de Guatemala, compost ara per unes 20 persones, s'ha seguit reunint cada setmana. Actualment estan tractant d'habilitar un espai propi dins de la casa marista de recessos perquè pugui funcionar el zendo de manera estable.


Aquest any 2013, la Berta visitarà novament Guatemala i oferirà una xerrada i una introducció, a més de dokusan  amb cada membre del grup de meditació.

 Crònica de Roberto Clark

Espectacular imatge del "Volcan de Fuego", amb la capital Ciutat Guatemala de testimoni,
fotografia presa el dia 8 de juny del 2012,