diumenge, 23 de juny de 2013Conversa amb Karma Leckshe TsomoEl passat dia 12 de juny va tenir lloc una interessant conversa  amb Karme Leckshe a la CESFN.

Karma Lekshe Tsomo (1944) és professora al departament de teologia i religions comparades de la Universitat de Sant Diego (Califòrnia), i doctora en filosofia per la Universitat de Hawaii; monja budista de la tradició tibetana i fundadora de Sakyadhita, associació internacional que aglutina dones de totes les tradicions budistes. L’objectiu principal d’aquesta organització és promoure la visió i l’experiència de les dones budistes, així com el seu compromís en el canvi social. Fundadora i directora de Jamyang Foundation, entitat que ofereix oportunitats per a dones de les regions de l’Himàlaia i Bangladesh en el camp de l’educació.
L’aspecte biogràfic de Karma Lekshe Tsomo és especialment peculiar: nascuda a Malibú (California), es dedica intensament – durant la seva joventut- a la pràctica del surf i a ser cantant de blues. Posteriorment, viatja a l’India on estudia budisme durant 15 anys i on és ordenada monja el 1977. Des d’aleshores, segueix una via espiritual compromesa socialment, sobretot pel que fa a donar suport a les dones com a agents de canvi social.
Autora de diverses obres, entre elles:
Sisters in Solitude: Two Traditions of Buddhist Monastic Ethics for Women, 1996.
Innovative Buddhist Women: Swimming Against the Stream, 2000.
Buddhist Women and Social Justice, 2004.
Into the Jaws of Yama, Lord of Death: Buddhist, Bioethics, and Death, 2006.
Dades extretes de http://dialegforcadeslekshe.wordpress.com/karma-lekshe-tsomo/