diumenge, 12 d’abril de 2015

FUNDACIÓ VALORS HUMANS

Espiritualitat emergent


La Fundació Valors Humans, neix i es desenvolupa dins la Casa d’espiritualitat Sant Felip Neri en el barri de les Tres Torres de Barcelona, propietat de la congregació Filipense.

La Comunitat Filipense de Sant Gervasi juntament amb un grup de laics afins, volen potenciar la Fundació que apareix com a resposta als reptes de valors humans emergents, diàleg interreligiós, convivència intercultural i equitat social, obrint un espai que vincula les arrels culturals pròpies amb el mon plural en el que vivim.

En un món on els referents interiors s’estan transformant profundament, la Fundació vol contribuir al desenvolupament integral de l’ésser humà en la seva relació amb l’entorn natural i social. Aquest desenvolupament està basat en tres dimensions: l’esperit (meditació, contemplació...), la consciència (art i pensament) i la matèria (compromís social ... ), sempre des d’una perspectiva oberta on es potenciï al màxim el diàleg intercultural i l'impuls de recerca.

Per dur a terme els fins i objectius de la Fundació es contemplen les següents formes d’actuació:
1.            Activitats formatives: seminaris, cursos, conferències, tallers…
2.            Cursos des diferents pràctiques espirituals: exercicis espirituals, meditació per diferents grups d’edat, meditació Zen…
3.            Obrir la Biblioteca de la Fundació i promoure l’edició i publicació de material (butlletins, articles, llibres, materials audiovisuals…)
4.            Possibilitar l’organització de conferències, concerts i celebracions.
5.            Facilitar la creació d’una xarxa social interdisciplinaria capaç de respondre als reptes del nostre temps des d’una sòlida base ètica.
6.            Activitats relacionades amb la sostenibilitat i la pau.
7.            Activitats de foment del compromís social amb col·lectius més vulnerables (malalts, discapacitats i persones amb risc d’exclusió, ...) així com projectes solidaris de cooperació i desenvolupament.
8.            Col·laboració amb altres entitats coincidents o complementaries amb la Fundació.

Totes aquestes activitats s’elaboren a través de les diferents àrees que configuren la Fundació que tenen, a la base de les seves propostes i objectius, el mateix esperit.

v  Àrea d’espiritualitat
v  Àrea d’educació
v  Àrea de salut
v  Àrea de la música i de les arts
v  Àrea de cohesió social i solidaritat
v  Àrea de la Filosofia de la Terra i de les Cultures.

A la CESFN, la Fundació contempla una altra vessant: oferir la Casa com a “Residence”,  per tal de llogar habitacions a persones que necessitin un espai tranquil per reflexionar o dur a terme un treball de recerca (sigui alumnat o bé professorat, per a la realització de màsters o preparació d'oposicions), o també per a persones que han d'estar a la ciutat uns dies per assumptes personals o professionals i valoren el fet de poder gaudir de la pau i el silenci que la Casa ofereix. Aquesta opció, com a Residence, es realitza amb un total respecte de la Casa i de la Fundació, mantenint el seu clima de tranquil·litat, silenci i pau. També té cura d’altres aspectes com el respecte i la consideració cap a les persones que comparteixen les instal·lacions, tot fent, a més, un consum responsable dels recursos, ja que tot plegat permet configurar un espai agradable i harmoniós amb els nostres objectius.

Informació a la pàgina Web: www.casaespiritualitatsfneri.com
Patronat de la Fundació Valors Humans.