dijous, 31 de gener del 2019

Cursos zen febrer de 2019


“La senyora Hozono [1] desprenia una gran tendresa. D’entrada no ens ensenyava un conjunt de regles, ni com fer un ram extraordinari. Per a ella l’important era simplement aprendre a posar atenció per tal de sincronitzar-se amb el diapasó de la bellesa del món, permetent-li una millor manifestació.
És impossible, em deia, fer una bona disposició per la força o per voluntat. Efectivament, el gest brutal més petit crispa qualsevol acció, es tracti de disparar una fletxa o de col·locar una flor. Però si ens relaxem, aleshores les coses es fan gairebé soles. Per tant, com que jo havia aprés a anar-hi amb força estava desemparat. Com poder dur a terme, sigui el que sigui, sense forçar-se ni imposar-se objectius?.
Aquesta dolçor que he anat aprenent d’aquesta manera, poc a poc  m’ha permès descobrir millor que l’atenció no és tant un esforç de la voluntat com un moviment profund de relaxació. Per la resta, si miro avui el que he aprés en els cursos de la Sra. Hozono, he de reconèixer que les formes que m’ha ensenyat, les he oblidat en la seva majoria al no practicar des de fa anys l’art floral. Però per contra, la qualitat de la seva atenció, la seva preocupació per cada detall, la seva joia d’estar simplement allà sense història, aquesta dolçor, no paren d’habitar-me i d’inspirar-me.”
[1] La professora d’Ikebana de l’autor

Aprendre a ser: “el sentit de la dolçor” de Fabrice Midal

.................................................


 INTRODUCCIÓ A LA MEDITACIÓ
Casa d’espiritualitat Sant Felip Neri  (Barcelona)
Del 08 al 10 de febrer
Impartit per Berta Meneses.
Inscripcions i informació:
Pilar Utrilla

.................................................
CURS INTENSSIU DE MEDITACIÓ (SESSHIN)- Palma de Mallorca
Del 13 al 17 de febrer
Inscripcions i informació:
Miquel Montserrat
...............................