dimarts, 16 d’abril de 2019

ESCOLA D'ENFORTIMENT I DESENVOLUPAMENT D'EMPRENEDORS "INVOLUCRA" A L'EQUADOR

NOU PROJECTE DE COOPERACIÓ A L'EQUADOR IMPULSAT PER LA FUNDACIÓ INVOLUCRA (MIQUEL CASTELLÓ), L’ASSOCIACIÓ ZEN DANA PARAMITA, LA FUNDACIÓ VALORS HUMANS ESPIRITUALITAT EMERGENT, LA FUNDACIÓ CENTRE ZEN KARUNA (EQUADOR) I CORPCONSULTING.


Des del primer dia d’abril d’aquest 2019 s’ha iniciat a l’Equador el projecte d’escola d’emprenedoria promogut per l’amic Miquel Castelló (Involucra), amb la participació de l’Associació Dana Paramita, la FVH, la contrapart a Equador fundació centre zen Karuna i Corpconsulting.

Propòsit i objectius del projecte:
El propòsit d'aquest projecte és posar al servei de la comunitat i, sobretot, dels emprenedors existents i potencials una escola d'enfortiment i desenvolupament d’ iniciatives (micro i petites), en un termini no major a 24 mesos.
L'objectiu principal de l'escola és a dir, d'aquest projecte-és posar en marxa micro i petits negocis i empreses sostenibles, competitius i que constitueixin fonts d'ocupacions dignes i permanents.
Un objectiu específic, immediat d'aquest projecte és desenvolupar una plataforma curricular que serveixi d'eina per capacitar i formar emprenedors. Aquesta plataforma consistirà en mòduls temàtics que permetin una formació total en emprenedoria (d'una idea a un negoci) o l'enfortiment dels emprenedors en àrees on sentin alguna deficiència.
Un segon objectiu específic és capacitar i formar emprenedors a través del desenvolupament de destreses i talents que els permetin concretar les seves iniciatives i idees d'emprenedoria en negocis rendibles i sostenibles.
Un tercer objectiu específic és contribuir a la generació de llocs de treball productius, dignes i rendibles que coadjuven a la millora de les condicions de vida de les famílies, especialment d'aquelles en situació de pobresa.

Fites
Les metes del projecte es fixen en funció del procés de constitució de l'escola d'enfortiment i desenvolupament d'emprenedories i són les següents:
- L'escola d'enfortiment i desenvolupament d'emprenedories INVOLUCRA estarà oberta i funcionant en un termini de dos anys.
- Una plataforma modular de capacitació que faciliti la formació virtual alhora que presencial d'emprenedors, estarà disponible per a la seva utilització dins d'un termini no major a 8 mesos d'iniciat el projecte.
- En finalitzar la fase de desenvolupament dels mòduls (fins a un nivell intermedi), la plataforma modular serà provada i validada en la comunitat de Lloa, parròquia rural del cantó Quito, on ja hi ha interès i suport públic per a la capacitació d'emprenedors.
- El suport dels governs autònoms descentralitzats, gremis i acadèmia al procés de capacitació d'emprenedors estarà compromès abans d'iniciar la tercera fase del projecte.
- La plataforma serà aplicada en comunitats on hi hagi potencial i suport amb aportacions de recursos per posar en marxa micro i petits negocis, durant els següents 6 mesos després de finalitzada la plataforma íntegrament.
**************************

Des d’aquest bloc desitgem el millor per aquest nou projecte de cooperació, sorgit d’aquest àmbit buit des del qual tot és possible.
Si alguna de les persones dels diferents grups de zen, se sent atret pel projecte i creu que pot i vol col·laborar, ja sigui com a donant, o com a partner, o com ho cregui oportú, només cal que ens ho faci saber als següents correus:  miquel@montfalcon.com  o isanta@moltacte.com