dimarts, 10 de gener del 2023

Introduccions i Zazenkais (Gener, 2023)

   

Imatge d'Antònia Oliver. Projecte Aritja




'L'OM de l'Univers és en nosaltres i en tot'

Joan Mascaró i Fornés







Zazenkai a Sant Marçal (Mallorca)

Aprofitam aquestes primeres paraules per desitjar-vos a totes i a tots un feliç Any Nou i per recordar-vos que el ZAZENKAI que portam a terme a l’església de Sant Marçal a Sa Cabaneta (Marratxí, Mallorca) serà aquest dissabte dia 14 de gener, tal com es va avançar al calendari del bloc de la Sânbo Zen Mallorca (+).

Dia 14, farem zazen de les 09.30h a les 13.30h, aprox. 

Obra d'Adolfina Pérez. Projecte Aritja

Encara que ja ho sabeu, va bé tenir present que si arribam una mica abans (09.15h) podrem ajudar a muntar el zendo i, al final, podrem aidar per deixar netes les dependències i ordenades les coses de la meditació (banquets, kyosaku, buda i estores i mantes…).

Com és costum, farem una aportació de 5 euros per al manteniment del zendo i per oferir un donatiu a la parròquia, que ens cedeix els locals.

Es faran sis assegudes, amb els kinhins corresponents, i, entre i entre, un berenar (cadascú duu lo seu) i un passeig meditatiu.

Salut, abraçada i gassho profund...


Zendo de ‘Sa Rota’ Establiments

'Sa Rota' Establiment (Palma)


El Zendo ‘Sa Rota’, situat en una casa al mig del camp, a Establiments, molt a prop de Palma, ens ofereix la seva quietud i bellesa com a punt de trobada i de recés. 

Allà hi farem un Zazenkai el dissabte, 21 de gener, amb el mateix horari que el de Sant Marçal.

Porta oberta i gassho profund!



Zazenkai a Barcelona CESFN


El proper diumenge, dia 15 de gener, hi ha previst un Zazenkai a la Casa d'Espiritualitat de Sant Felip Neri.

En el full adjunt, podeu veure la programació i l'horari.

Entre les novetats d'interès, s'ha programat el documental 'The departure' amb un fòrum final dirigit par José Luis Andrés Cebrian.

Imatge de Margalida Capellà. Projecte Aritja

Aquest documental del 2017, dirigit per la nord-americana Lara Wilson, aborda el tema del suïcidi. 

Ittetsu Nemoto, el sacerdot zen que el protagonitza, es dedica en cos i ànima a visitar i aconsellar potencials suïcides. A més organitza un recés periòdic anomenat THE DEPARTURE. 

Es tracta d'un exercici de meditació grupal sobre la mort i deixar enrere les coses i persones més estimades. 

Aquest peculiar sacerdot zen, que practica un autèntic budisme zen compromès, rep trucades i missatges de correu i telèfon sense parar, i està disponible les 24 hores del dia per atendre persones que estan al límit del precipici...'

US HI ESPEREM!





Introducció a la meditació a Barcelona



Imatge de Ramón Valentí. Projecte Aritja
Al llarg d'aquest mes de gener s'han programat dos cursos d' Iniciació a la pràctica de la meditació Zen: Un a Barcelona, a càrrec de Carina Mora i l'altre a València, que impartirà Serafín Gómez.

Aquests cursos estan dissenyats de manera que la persona pugui experimentar, mitjançant la pràctica i les diferents explicacions, el sentit profund d’aquest camí del Zen.

De fet, hi ha cursos programats al llarg de l’any a diferents llocs. El de Barcelona tendrà lloc a la Casa d'Espiritualitat de Sant Felip Neri, aquest proper 14 de gener. 

També n'hi ha un de programat per a l'11 de febrer. L’horari és de 9:30 a 13:30h.



Curs d'introducció a València


Aquest curs tendrà lloc el 28 de Gener 2023, a l'Abadia de San José Godella (València). Imparteix el curs Serafín Gómez.  

Horari: de 09.30 a 19.30h

35€ (dinar inclòs)

Ho organitza: Escola Sanbo Zen i l'Associació Zen Dana Paramita.



Projecte Aritja*


Les imatges que hem emprat per acompanyar aquesta entrada feien part del Projecte Aritja, una exposició organitzada per la Sanbo Zen Mallorca, el mes de maig de 2014. Tot a benefici de Talnique. 

'Fer una crònica de les accions realitzades a Talnique és parlar d’un procés de col·laboració continuat, és també obrir la percepció a aquesta zona empobrida d'El Salvador i, per tant, aprendre a mirar d’una manera nova el que està passant. 

La proposta d'Aritja era una nova manera d'ajudar a consolidar l’obra social de l'Associació Dana Paramita, que amb tant de coratge empeny la nostra mestra Berta Meneses. 

Es tracta d'una obra de gran importància per a les famílies i els fillets que es troben en una situació d'extrema duresa, ja que són un col·lectiu molt vulnerable...'

Si vols, pots llegir més (+)


'La joia de l'Infinit és sempre més més enllà dels plaers efímers'

Joan Mascaró i Fornés