dilluns, 11 de març del 2024

ACTITUD SANGHA: Exposició de Claudia Giovanna Zucchelli



Claudia Giovanna: Artista i gravadora


La companya de la sangha mallorquina Claudia Giovanna Zucchelli (nascuda a Cremona, a Itàlia, però viu i treballa a Mallorca d'ençà el 2006) és una artista polifacètica que realitza la seva obra a l'àmbit de la fotografia, el camp del collage i el collage digital. 

El passat dissabte, dia 9 de març, va tenir lloc a la planta baixa de l'associació cultural s'Agrícola de Manacor, la inauguració de l'exposició 'Stati di luce e d'ombra' amb fotografies i gravats de l'artista.

'Stati di luce e d'ombra', la podem visitar fins l'11 d'abril.

Claudia Giovanna es mou amb una subtil delicadesa dins les especialitats i les tècniques calcogràfiques del gravat i l'estampació. 

Destaca la seva investigació, a partir del 2014, amb la transferència de la imatge digital de gran format per a xilografia i l'estampació directa sobre teles i papers. 

El seu procés sempre ha estat lligat a l'inici de cada projecte al traç amb un llenguatge fresc i directe per mitjà del dibuix, les tècniques de tinta Sumi-e i la construcció del Llibre d’Artista.

Tarjectòria

Claudia Giovanna va fer els seus estudis a la Central St. Martins School of Art de Londres i té un Màster en Teoria de l'Art Contemporani del Kent Institute of Art and Design de Canterbury.

La seva obra és mou dins l'escenari poètic d'un moment fugaç; imatges realitzades accidentalment on llum i ombra, contrastos i textures, creen les condicions de fusió entre la vivència visible i l'experiència invisible alhora.


Exposicions recents

2024. Vozes dóna paisagem. Projecte d'R+D+I. Exposició col·lectiva. Universitat de Porto.Portugal

2023. Veus del Paisatge. Projecte R+D+I. Universitat de les Illes Balears. Exposició col·lectiva. CC La Misericòrdia. Palma

2019. Projecte Claustre. Col·lectiva. Espai d'Arts i Humanitats. Manacor 2019. È Tempo di Amici. Col·lectiva. Museu Casa F. Dantini. Prat. Itàlia 2015. Certamen d'Arts Plàstiques Ciutat de Pollença

2014. The Shining. Exposició individual. Ca'n Gelabert. Binissalem

2014. Premi Ciutat de Manacor

2014. Premi Ciutat de Felanitx

2013. Punt d’inflexió. Col·lectiva. Fundació Coll Bardolet. Valldemossa 2012. Coure-A2. Col·lectiva. Ca'n Gelabert. Mallorca




'Dóna pensaments d'amor'
Joan Mascaró
🙏