diumenge, 31 de març del 2024

Xerrada-Col·loqui: 'EL MISSATGE REVOLUCIONARI DE LA NO-VIOLÈNCIA'







'Estimar més és conèixer més'
Joan Mascaró









La proposta del Espacio de Diálogo Reflexivo, en el marc de Palma Compassiva, no pot ser més interessant per al proper dijous, 11 d'abril. 

Una xerrada amb col·loqui amb el jesuïta Javier Melloni, expert en teologia, antropologia, diàleg interreligiós i mística comparada.

En un temps en què estam sucumbint a les reaccions més primàries de crispació i a diverses formes de violència, més que mai és necessari recuperar una altra manera de viure i de reaccionar per assolir aquesta pau (interna i externa) que tots desitjam i necessitam. Una de les persones amb major experiència dins aquest àmbit és, sens dubte, Javier Melloni.


Javier Melloni


Javier Melloni Ribas va néixer a Barcelona el 1962, és fill de pare italià i mare espanyola. Entrà a la Companyia de Jesús als 18 anys. 

S'ordenà com a sacerdot jesuïta, és llicenciat en antropologia cultural i doctor en Teologia. Viu a la Cova de Sant Ignasi a Manresa, Catalunya.

Melloni és un jesuïta qui va mostrar interès en els Exercicis Espirituals ignasians però alhora va adquirir coneixements profunds sobre textos de diverses religions. 

És membre de Cristianisme i Justícia, professor de Teologia Espiritual a la Facultat de Teologia de Catalunya així com a l'Institut de Teologia Fonamental a Sant Cugat. Els temes d'especialitat són el diàleg interreligiós i la mística comparada.

Com a escriptor i editor és membre del consell editorial de publicacions periòdiques entre les quals hi ha: Manresa (una revista d'espiritualitat ignasiana) i Diagonal (una revista de diàleg interreligiós). 

És autor d'assajos d'índole diversa, tots entorn de l'espiritualitat, la teologia, el diàleg interreligiós i la mística comparada; s'hi presenten els seus fonaments teòrics i exercicis d'aplicació. (Llegir +)



Contacte, inscripcions i dates


Dijous 11/04/2024

De 19:00 a 20:30h

Contacte: Pilar Ascaso

Inscripcions i enllaç a Zoom: pilar.asc@gmail.com

Donatiu i/o aportació per a Palma Compassiva: 5€

Al CC: ES65 2056 0022 1720 9936 3927




'L'amor ens permet oblidar-nos de nosaltres mateixos'
Joan Mascaró
🙏