A principis d'abril, si fa no fa: uns dos mesos, Aina March Sala, ens va contactar per venir a provar la pràctica del Zen amb la Sangha de Ciutat de Mallorques. Clara, senzilla, discreta i directa, amb un tres i no-res, va asseure's en el safu i, tot tan fàcil, ha esdevingut una bona companya, amb una raonable 'actitud sangha'.
En una breu conversa ens va explicar part de la seva trajectòria vital i els motius que la portaven de retorn a l'illa de Mallorca, d'on havia marxat per conèixer món i l'enigma propi.
Vet ací la nostra sorpresa i admiració quan vam escoltar que de la Filologia va passar a l'art dramàtic i a les titelles i d'aquests escenaris als fogons de la cuina.
Prova de tot això, al manco de la darrera experiència professional, és el bloc que ens va presentar i que ens ha permès compartir amb les nostres sanghes. Si en voleu fer un tast, aquí teniu l'aperitiu introductori.
Al final, a les darreries, hi trobareu l'enllaç al menú complet d'aquest bloc titulat 'Tres plantas'.
Llegiu, assaboriu i, si us ha agradat, introdui-vos dins l'univers dels sabors, dels colors, de les receptes i dels plaers essencials que ens proposa Aina March.
Em dic Aina March...
'... i vaig passar de ser una nina que 'no menjava' a convertir-me en una cuinera macrobiòtica que gaudeix, i molt, tant a taula com darrere dels fogons. Quin camí em va portar d'un punt a un altre?
Cuisine et Santé (Saint Gaudens, França) |
La meva mare és una cuinera excel·lent. Tot i així, durant la meva infància, l'hora de dinar solia ser problemàtica. Les raons eren diverses, però es podrien resumir que el meu cos i la meva ment cercaven alguna cosa diferent.
A mesura que vaig créixer, vaig anar menjant més, però em seguia sentint atreta cap a un altre tipus d'alimentació. No sabia per on començar, només que havia de ser sana i majoritàriament vegetal.
En aquella època no vaig trobar referents propers d'allò que buscava i aparentment tenia bona salut, així que el meu procés cap al canvi d'alimentació va trigar a arribar.
Em vaig llicenciar en filologia francesa i vaig obtenir un diploma en art dramàtic. Durant molts anys, em vaig dedicar al teatre de titelles, vaig ser practicant de ioga Iyengar i vaig assistir a incomptables sessions de psicoteràpia.
Catalunya, França, País Basc, Mallorca...
A totes i cadascuna d'aquestes disciplines els dec molt, però, va ser la macrobiòtica la que va fer un gir radical a la meva vida, amb 36 anys. Amb ella van arribar grans millores físiques i mentals. Al cap de tres anys, vaig entrar a formar part de l'equip de cuina de Cuisine et Santé (Saint Gaudens, França) i després vaig passar a ser la cap de cuina de l'establiment.
Vaig deixar de menjar allò que solia menjar i això em va portar a canviar de localitat, de professió i d'entorn social. Vaig obrir una porta que segueix apassionant-me i que és una de les raons per les quals m'aixeco cada dia amb il·lusió i agraïment.
Després de viure 25 anys a Catalunya, 4 anys a França i 4 a Gipuzkoa, actualment he tornat a l'illa on vaig créixer, Mallorca.
Comparteixo la meva experiència i coneixements per mitjà d'aquest bloc i de les classes que imparteixo en diferents formats i llocs (més informació a Activitats).
A la vegada, segueixo formant-me com a cuinera i devorant publicacions sobre macrobiòtica, alimentació, salut i creixement personal...'
Visitar el bloc 'TRES PLANTAS' (+)