dijous, 20 de juny del 2024

V ESTIU MUSICAL. Concert participatiu Dra. Rajnandini



'Imaginar un món sense festes és imaginar un món gris, monòton, mancat d’estímuls. L’ésser humà sempre ha tingut la necessitat de trencar la rutina diària i dedicar part del seu temps a crear espais de comunicació amb el sagrat, a rituals i a accions que el posin en relació amb la dimensió absoluta de la realitat...'







JARDINS de la CASA d’ESPIRITUALITAT de BARCELONA


Aquest concert de música tradicional de l'Índia ens convida a descobrir la força transcendent i espiritual de la música. Si ens hi acompanyes, farem un viatge de coneixement personal i de connexió amb el nostre ésser més íntim i profund.





La primera part, la Dra. Rajnandini cantarà acompanyada 
per tabla i harmònium, amb Rohit Mistry, Santosh Ghante i Morchang i Kartals.


Mentre que la segona part del concert es una proposta de cant participatiu de Bhajans on les barreres entre músics i audiència es disolen en harmonia i devoció.


Dra. Rajnandini 

Rajnandini és originària de Índia, d’Uttar Pradesh, i es va iniciar de petita en la música clàssica, segons la tradició guru-shishya. 

És doctora per l'universitat de Belles Arts i Música de Delhi amb el tema: L'aspecte espiritual de la música en el context mundial actual. 

Des de fa uns anys resideix a Barcelona i porta a terme una àmplia activitat musical i pedagògica. Es diu que la calidesa i musicalitat de la seva veu transforma a l'audiència.

Serà la segona vegada que Rajnandini actua a la Casa d'Espiritualitat. El passat mes d'octubre ens va regalar un concert meravellós amb poemes del místic KABIR, tot transcendint totes les tradicions espirituals.




'No soc ni el qui estima ni l'estimat.
No visc segons la llei ni tampoc segons la raó.
Ni pronuncio ni soc pronunciat.
Ni soc senyor ni soc criat.
Ni soc lliure ni em sento esclau.
No tinc ni amors ni odis.
No soc a prop de ningú ni lluny de ningú.
No aniré al cel ni baixaré a l'infern.
Em neguitejo per tot, però roman allunyat de tot neguit.
Pocs m'entenen; i el que m'entengui que trobi la pau.
Kabir mai no intenta crear ni destruir'
Kabir, LXXIX 








Salut, música i gassho profund
🙏