dijous, 20 de juny del 2024

FESTIVAL de CINEMA BUDISTA de CATALUNYA. Octubre, 2024

 







'La no-violència, la meditació per aconseguir pau mental, el respecte per tots els éssers i el medi ambient, són possiblement alguns dels valors més vinculats al budisme...'








La Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes i la Fundació Dharma-Gaia anuncien la segona edició del Festival de Cinema Budista de Catalunya (II FCBC) que tindrà lloc, una vegada més, als cinemes Verdi de la ciutat de Barcelona, del 23 al 27 d’octubre de 2024. 


A la Casa d'Espiritualitat de Sant Felip Neri. Activitat OFF Festival



I una vegada més, l’Escola Sanbô Zen, des de Kamakura (Japó) fins a la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri (al carrer Nena Casas de Barcelona), tornarà a col·laborar amb el Festival. En aquesta edició durem a terme una activitat OFF de dues hores amb vídeos de diferents indrets, on es practica zazen segons la nostra escola.

Per escalfar motors, estan previstes aquestes activitats off festival, a càrrec d'una significativa representació dels trenta-dos centres budistes que formen la CCEB i representen diferents tradicions, entre elles la nostra escola Sanbô Zen.
Oferiran a les seves seus una variada programació, amb sessions de meditació, tallers, cinema fòrums, xerrades i portes obertes...

A la sessió de la Casa d'Espiritualitat hi haurà intervencions enregistrades de Yamada Ryöun Roshi, president actual de l’Escola Sanbô Zen i altres mestres Zen de diferents llocs del món. Es duran a terme introduccions explicatives dels vídeos i un col·loqui per després fer una estona de pràctica…


Data: dimarts, 1 d'octubre. De les 18:30 a les 20:30h. 


Inscripcions: https://forms.gle/d5XtouCtKSEoA4q38


Contacte: danaparamita@casaespiritualitat.barcelona 


Aportació voluntària 


Objectiu, format i audiència del Festival


Amb l'objectiu de consolidar-se com un esdeveniment biennal, el festival exhibirà una selecció meticulosament curada de pel·lícules o documentals recents o inèdits a Catalunya. 


L'objectiu és familiaritzar el públic català amb el budisme i els seus valors i principis fonamentals, com ara la no-violència, la compassió, la interdependència de tots els éssers i la protecció del medi ambient.

L'equip de lideratge de la segona edició del Festival està format íntegrament per dones, incloent-hi les seves dues codirectores: Montse Castellà, qui representa la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes (CCEB) i Fina Íñiguez, representant de la Fundación Dharma-Gaia (FDG).


Amb relació a la primera edició, no hi ha canvis substancials quant a format. Seguirà sent un festival no competitiu que durant cinc dies projectarà vuit pel·lícules de recent producció, amb històries motivadores i d’impecable qualitat cinematogràfica, oferint almenys quatre dobles sessions, algunes seguides de col·loquis amb especialistes en els temes exposats.


El II Festival de Cinema Budista de Catalunya va dirigit a una àmplia audiència: públic general, budistes i no budistes, universitaris, famílies, joves i persones de qualsevol edat i condició que puguin sentir-se inspirades per la filosofia de vida budista.


Si t'interessa ampliar la informació, basta fer un clic aquí (+)







'Els conflictes bèl·lics o la destrucció del medi ambient tenen almenys un element comú: actituds egoistes i egocèntriques, immediatistes, en benefici de molts pocs i a costa del patiment de molts...'
Fina Íñiguez, Fundación Dharma-Gaia








Salut, silenci i cinema
🙏