divendres, 14 de gener del 2022

 Curs d'Introducció a la Meditació Zen

Hostalets de Balenyà

Dissabte dia 12 de març de 2022

Organitza Zenkai d'Osona



Al llarg de l’any l’Associació Zen Dana Paramita, ofereix  diferents modalitats de cursos de meditació zen; cursos d’introducció i cursos intensius.

Sota la direcció de la mestra Berta Meneses (Jiku’an) i de les persones a qui ha autoritzat.

Els cursos d’introducció compten amb formats com:

ü  curs de cap de setmana, amb inici el divendres al vespre fins diumenge migdia.

ü  curs d’un únic dia, amb inici de bon matí i fins el vespre.

ü  curs d’un matí, inici de bon matí fins migdia.

Es tracta de cursos per a les persones que es volen iniciar en la pràctica de la meditació Zen, i tenen l’oportunitat de fer-ho amb persones que ja fa anys que practiquen.

Participar en un curs d’introducció ofereix als antics l’oportunitat de practicar en grup de manera intensiva al llarg de tot un dia, o un cap de setmana sencer, i fer-ho al costat dels principiants, aportant pes al silenci i ordre al nous practicants.

Un dels  llibres del Shôbôgenzô de Dôgen Zenji s’anomena Jizô zanmai  el significat d’aquests dos mots es podria traduir com “La concentració de si que es certifica a si mateixa” i designa l’estat de meditació profunda en la que s’esvaeixen totes les oposicions dualistes entre jo i l’altre, el subjecte i l’objecte, etc.  Yoko Orimo

En el text podem llegir: Ensenyar pels altres no mira la distinció entre el si mateix i els altres. L’ensenyament fet en profit dels altres no és altre que l’ensenyament que un fa en profit de si mateix. És el si amb el si que, estudiant-se junts, s’escolta i s’ensenya. Una orella escolta i l’altre orella ensenya. Una llengua ensenya, i una altra llengua escolta....

Pels antics, la pràctica continuada és impuls i determinació de cara als principiants, i a la vegada l’obertura que aporta la ment de principiant dels nous recorda als antics l’actitud indispensable per avançar en el camí.

Les indispensables assegudes diàries ens aporten el manteniment del joriki, però cal poder aprofundir més i més, baixar a nivells més profunds de contemplació, per això són necessaris i fonamentals els cursos intensius.

Us animem a participar en les diferents modalitats de cursos que al llarg de tot l’any organitza l’Associació Zen Dana Paramita en els diferents territoris.