dijous, 18 d’abril del 2024

ACTITUD SANGHA. NOVES propostes de PRIMAVERA 2024

 



Amb gratitud avançada volem introduir aquestes noves propostes d'un grup molt actiu i compromès de la Sangha de Mallorca. 




Comencen els Dies Globals d’Acció sobre la Despesa Militar (GDAMS) de 2024


Els Dies Globals d'Acció sobre la Despesa Militar (GDAMS per les seves sigles en anglès), tindran lloc enguany entre el 12 d’abril i el 15 de maig, fan una crida que vol apuntar a l’alt cost d’oportunitat que representa l’enorme despesa militar, sota el lema “La guerra ens costa un món”. 

Aquest període especial d’accions és part de la campanya GCOMS (Campanya d’Acció Global sobre la Despesa Militar) del International Peace Bureau (IPB) que coordina el Centre Delàs i que té per objectiu demandar grans reduccions de la despesa militar mundial i la redirecció d’aquests fons públics a atendre les veritables necessitats humanes.

'Estem sent testimonis de les dramàtiques conseqüències de l’escalada de la militarització global, evident en els nombrosos conflictes armats a tot el món, especialment a Gaza i Ucraïna, però també a molts altres llocs convenientment ignorats del Sud Global. 

Estem patint les conseqüències d’un enfocament militarista de les relacions internacionals i de les emergències globals, imposat pels països del Nord, que alhora són responsables de la major part de les armes produïdes. A més, els impactes ambientals -directes i indirectes- resultants d’aquests conflictes i la militarització subratllen encara més la necessitat urgent de pau...'



Les tertúlies d’ATTAC 

Per una sostenibilitat agroalimentària a Mallorca



Intervindràn: Joan Mayol (ex-conseller d’Agricultura i President de la F. O. Oli de Mallorca) i Joan Moranta (científic titular del Centre Oceanogràfic de Balears i membre fundador de l’Asssociació científica: ALIMENTTA).

Dimecres, 24 d’abril a les 19.30h al Cafè-Teatre “La Tertúlia” (c/Ausiàs March, 19 – Palma).






Cicle Xerrades Actives

Decrèixer: en què i com. Alternatives en marxa



Intervindrà: Luis González Reyes (autor del llibre i membre d'Ecologistes en acció).

Dijous 25 d’abril a les 18.00h al Centre Flassaders (c/Ferreria, 10 – Palma).


Objecció fiscal

FundiPau


L’Estat espanyol destinarà 27.617 milions d’euros al manteniment de l’exèrcit i la seva estructura militar, segons els PGE del 2023. És a dir, un augment del 11,28 % respecte l’any anterior.

Si no vols que els teus impostos es destinin a despesa militar i fas Objecció Fiscal et proposem que dediquis els diners alliberats, a la tasca per la pau i el desarmament que duem a terme a FundiPau.

L’objecció de consciència a la despesa militar o Objecció Fiscal és un acte de desobediència civil, és negar-se a col·laborar amb l’Estat en la preparació de les guerres i en el manteniment de l’estructura militar. Es tradueix en desobediència activa en el moment de fer la declaració de la renda.

Com es fa l’objecció fiscal? Segueix aquesta guia pràctica (+)

FundiPau

Des del 1983, a FundiPau (Fundació per la Pau) treballem perquè cada vegada hi hagi més persones que es comprometin en la construcció d’un món sense violència i en pau (+)





Pau, silenci i gassho profund

🙏