dilluns, 7 d’octubre del 2024

Introducció al Zen a Tortosa i Terres de l'Ebre (15-17, novembre)




'L'home necessita una nova fe, clara com la llum, que cremi com el foc.'
Joan Mascaró 







El proper mes de novembre, la sangha de la Sanbô Zen Tortosa i Terres de l'Ebre organitza una introducció a la meditació zen, impartida per la mestra Berta Meneses. 

Serà del 15 al 17 de novembre.

Si t'interessa assistir-hi, aquest és l'enllaç per fer la preinscripció:

Inscripció (+) 

Si vols més informació, pots dirigir-te a: monica@tierrazen.com



Casa d'Espiritualitat Enric d'Ossó


Aquesta introducció tendrà lloc a la Casa d'Espiritualitat Enric d'Ossó. Situada a Jesús, forma part del terme municipal de Tortosa. 

La localitat està contigua al municipi de Roquetes, abraça el marge dret de l’Ebre, del qual està separada pel canal de la dreta de l’Ebre.

Tortosa té un encant especial que la fa única: els seus carrers, la seva gent, el patrimoni històric i artístic amb què compte, els paisatges que l’envolten, el riu Ebre, els esdeveniments que se celebren, les festes que es viuen…

En 1897 es va posar la primera pedra de l’edifici destinat a ser el noviciat de la Companyia de Santa Teresa de Jesús. El nou edifici, que substituïa al que el fundador dona la Companyia, es va inaugurar en 1901. 

La casa està envoltada de jardins i plantacions d’arbres fruiters, amb senderes, espais per a asseure’s i gaudir de la naturalesa. Disposa també d'espais específics per al silenci i l’oració: quatre oratoris i una capella.





'Visc en un bosc profund; les lianes verdes creixen any rere any. Fins aquí, les preocupacions dels homes no arriben. De tant en tant, escolto el cant d'un llenyataire, sota el sol eixent arreglo el meu mantell, llegeixo poemes a la llum de la lluna.

Als éssers d'aquest món m'agradaria dir-los que per viure una vida humana no cal gaire cosa...'
RYOKAN (Poeta i mestre ZEN)






Zazen, silenci i quietud. Gassho profund!
🙏