divendres, 17 de maig del 2013


Sentit testimoni del germà Efraín

                                       Tripartit Solidari de Talnique


   Aquest cristià marista que els escriu, caminava una tarda pels carrers del cafeter poble salvadorenc de Talnique, quan em van parlar de la presència d'un grup de voluntaris espanyols. El nostre primer contacte formal, va ser a través d'una reunió del Comitè de Desenvolupament Local, on compartim amb els nostres visitants les múltiples necessitats detectades entre els nens i els joves d'aquest poble de muntanya.

   Aquí va néixer la història d'un amor tripartit del qual guardo molts records i somnis compartits entre els seus integrants:

     Zen Kanzeon-Dana Paramita, l'Alcaldia i la Comunitat de Germans Maristes. I tot pel Programa de Beques perquè alguns alumnes que havien acabat el Batxillerat poguessin accedir als estudis universitaris. Realitats tan colpidores com les que pateixen aquests pobles empobrits, li toquen a un fortament. I les persones que pateixen aquestes realitats, queden-o millor dit quedem-enriquits no només en possibilitats, sinó sobretot en  il · lusió i esperança, en aquest cas per persones tan especials com:

     
* Carme Guillamon que va passar bones temporades vivint al Salvador per coordinar l'acció solidària de Dana Paramita i Zen Kanzeon en Talnique.

     
* La Mestra Berta Meneses:
Amb aquest carisma de senzillesa i preocupació pels altres, que transmet proximitat i espiritualitat. Les seves visites de tan lluny, encoratgen la nostra esperança i ens deixen sentir a estones que hi ha un déu misericordiós.

     
* Ana Irma Quijada:
La d'aquí, la del dia a dia i que gaudeix del do de dir les coses més serioses i directes amb suau toc d'amor.
La que dirigeix ​​les sessions de teràpia de grup, la que com a gran psicòloga que és, escolta i encoratja recerques i caminar. La que comparteix "moments" de caminada fins al mar o una capbussada a la piscina de Atami.

     
A Zen Kanzeon i Dana Paramita, els infants i joves de Talnique i aquest servidor els estem eternament agraïts per caminar amb nosaltres.

                                                                                      
Germà Efraín Romo Fernández