divendres, 22 d’abril de 2022

 

Matinal d'Ikebana a la Casa Marc Castanyer

Organitzada pel Zenkai d'Osona

El passat 20 de març el grup Zen Osona va poder gaudir del segon taller d'ikebana, a càrrec de l'inestimable mestratge de Maria Dolors Villadelprat. La matinal va ser un tast per conèixer o aprofundir en l'art floral japonès. Entre les persones assistents hi havia qui repetia l'experiència, però la majoria s'iniciaven en aquesta pràctica mil·lenària fortament vinculada al zen.


      

Marc Castanyer va ser el lloc perfecte per gaudir d'aquesta tècnica que recull el llegat d'aquest art tradicional; la casa d'espiritualitat disposa de zendo i qui va voler es va poder afegir o iniciar-se en la pràctica del zazen, un perfecte complement per afavorir la concentració, relaxació i oblit de l'entorn que aconsegueix l'art de l'ikebana.


Cel, home i terra -símbols de futur, present i passat-, són tres elements bàsics de l'estil moribana basat en la composició en tres dimensions i una estètica que obeeix la formació natural.


Trobar una harmonia que trenca amb la simetria requereix pràctica constant i són moltes les apreciacions que cal considerar.Impermanència, simplicitat, emotivitat, humilitat, bellesa de la imperfecció..., són alguns dels valors que es van poder apreciar gràcies a la guia de la sensei que amb les seves correccions evidenciava la sensibilitat i experiència que requereix aquest camí d'exercici constant.  Zen Osona vol donar les gràcies a la Maria Dolors Villadelprat per la seva generositat, i a les persones assistents per compartir aquest matí. Va passar volant i va deixar ganes de seguir amb aquesta pràctica de silenci a partir del sentir estètic japonès, respectuós i sensible.

                                                                               Grup Zen de Catalunya i Balears