dimecres, 30 de novembre del 2022

Medalla d’Honor de Barcelona 2022 a la Casa d’Espiritualitat



Medalla d’Honor 2022 de l’Ajuntament de Barcelona a la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri i la Fundació Valors Humans, espiritualitat emergent





El Plenari del Consell Municipal, escoltant les propostes dels Districtes, acordà el passat juliol, atorgar una de les Medalles d’Honor de Barcelona 2022 a la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri, Fundació Valors Humans (FVH), tot destacant-ne: 

‘La tasca i la repercussió social i humanística en els camps de l’espiritualitat, l’educació, la salut, l’art i la cohesió social’


Les Medalles d’Honor de la Ciutat

L’Ajuntament de Barcelona va instituir les Medalles d’Honor de la Ciutat l’any 1997, amb motiu de la commemoració del centenari de les agregacions dels municipis propers al Pla de la ciutat. 

Per celebrar el naixement de la gran Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona distingeix cada any amb aquest guardó vint-i-cinc ciutadans i entitats, per la seva tasca a favor de la comunitat. 

La Medalla d'Honor de Barcelona és una distinció a persones, físiques o jurídiques, nacionals o estrangeres, que hagin destacat en favor de la ciutat, així com en la defensa de les virtuts i valors cívics. 

Els guardonats ho són per la seva trajectòria i també com a símbol i com a representants d'una ciutadania compromesa amb els valors de la solidaritat, la convivència, el desenvolupament sostenible, el diàleg i la cultura de la pau.


La Casa d’Espiritualitat de Sant Felip Neri



L’any 2006, la Comunitat Filipense de Sant Gervasi (Barcelona),
amb el suport d'un grup de laics, van creure necessari dotar a la ciutat d’un espai d’acollida i punt de referència per aquells que senten la necessitat de trobar sentit a la seva vida, aprofundir en la seva espiritualitat i contribuir al bé comú i a la transformació social. 

La Casa d’Espiritualitat es va inaugurar l’any 2009. Els objectius de la Casa es desenvolupen a través de les àrees que constitueixen la Fundació: Espiritualitat, Educació, Salut, Música i Arts, Cohesió Social, Filosofia i àrea de Comunicació. 

De fet, és un lloc d'acollida molt estimat per a tots els membres de les sanghes de Catalunya, València i les Illes Balears, de l'Escola Sambo Zen.

La Casa d’Espiritualitat té com a seu un edifici construït l’any 1906 per l’arquitecte Bonaventura Conill i Montobbio, deixeble d'Antoni Gaudí, al carrer Nena Casas. És una de les més antigues del barri de les Tres Torres de Barcelona juntament amb la Torre Gironella i, sens dubte, la més important. 

Fotografies de l'acte de lliurament de la Medalla d'or de Barcelona 

(autoritats, representants de la Casa d'Espiritualitat i convidats)