dilluns, 1 de maig de 2023

Al Sud, un maig farcit d'activitats

  'Els homes volen la pau del poder, no la pau de l'amor i de la justícia: d'aquí ve la lluita i la misèria i la destrucció'
Joan Mascaró
Estimades i estimats tots quan sou,

Ja sabeu que quan parlem d'activitats del sud ens referim a allò que fem els grups de la sangha de la Mestra Berta Meneses que practiquem des de Tarragona a València.

Com que el proper mes de maig hi ha diverses coses us ho anunciem perquè pugueu/poguem organitzar les trobades i fixar dates als calendaris.

Més endavant, si cal, us farem arribar informació més detallada de cada esdeveniment.


6 de maig. Sortida nocturna

El dissabte dia 6 de maig s'organitza una petita eixida nocturna aprofitant la lluna plena. No t'ho perdis.

L'eixida ens portarà als Ullals de Baltasar, els manantials d'aigua dolça procedent de la serralada veïna del Montsià, on hi han nenúfars, rodejats d'eucaliptus, és un paisatge únic. 

La passejada seran 45/50 minuts, tranquil·la i plana. Podeu portar safus i sabutons per meditar. 

🙏

Organitzen:

Joan, del grup d'acompanyament (679126571)

Isabel, de la sangha de Vinaròs (696534872)


13 de maig. Introducció a València


El dissabte dia 13 de maig hi ha una introducció al zen a l'Abadia de Sant Josep de Godella, València, a càrrec de Serafín Gómez.

De 09.30h a 19.30h

Inscripció i informació:

sanbozenvalencia@gmail.com


Una introducció és l'ocasió per iniciar-se al Zen per a les persones que encara no el coneixen i per als que ja fa temps que practiquen, és una bona oportunitat per mantenir el fil que ens connecta amb el nostre jo més íntim.Del 17 al 21 de maig. Sesshin a Tortosa


Del dimecres 17 al diumenge 21 de maig, la sangha de Tortosa organitza un Sesshin que realitza i dirigeix la mestra, Berta Meneses.

Inscripció i informació: monica@tierrazen.com15, 17 i 25 de maig. Cicle 'Una mirada a la mort'

Algunes persones de la sangha formen part del Grup de Diàleg Interreligiós i Interconviccional de Tortosa i ens fan arribar informació sobre un cicle d'activitats que s'organitza el mes de maig. 

Si us fixeu, el dia 17 de maig a les 18.00h hi ha una xerrada a càrrec de Berta Meneses, la nostra estimada mestra, just abans de començar el sesshin que organitza la Sangha de Tortosa

Així que si veniu a meditar podeu aprofitar i anar a la xerrada. Allà ens veiem.

El Grup de Diàleg Interreligiós i Interconviccional de Tortosa ens convida al cicle 'Una mirada a la mort des de les tradicions religioses', que tindrà lloc el 15, el 17 i el 25 de maig a Tortosa.

Esperem poder compartir amb vosaltres aquestes activitats que hem preparat amb molta cura.

Gassho profund i agraït 🙏


27 de maig. Zazenkai amb la mestra i concert de So Silent

El dissabte 27 de maig ens ve a veure la nostra Mestra Berta Meneses i aprofitem l'ocasió per convidar-vos a una jornada de zazen i celebració de la vida.

El dia està dedicat a Kannon que és el nom que rep, al Japó, el bodhisattva de la compassió.

El matí consistirà en un intensiu de zazen i una mica de samu. Al voltant de les 14.30h dinarem un arròs amb verdures.


Les xerrades

Després de la sobretaula, Berta ens farà una xerrada a la qual en seguirà una altra del Dr. Jose A. Morales del Rio (si cliques aquí pots fer un tast de la proposta del Dr. Morales +) que ens parlarà de com ha transformat la seva vida una experiència propera a la mort. 

Després de cada xerrada hi haurà un col·loqui de manera que la gent que hi estigui interessada hi pugui participar.


El concert

A les 20.30 seguirem amb un concert a càrrec de So Silent, Silvia Vidal i Ramon Humet ens acariciaran amb els sons. Finalitzem de xerrameca al voltant d'un bon foc.

Si veniu de lluny hi ha llits i esmorzar (a preus molt assequibles) al Molí del Cilindre que és la casa situada al costat del zendo.

  • La jornada completa val 50€
  • El preu del zazenkai (zazen + menjar + xerrades) és de 35€
  • Si només véns al concert són 15€
  • No hi ha més possibilitats.
  • Comencem a les 10.00h
  • Els petits són molt ben rebuts.

Si després de cobrir despeses queden beneficis, es repartiran entre el zendo i l'obra social de l'Associació DanaParamita.


Per inscriure't escriu a:

sanbozenjikuan@gmail.com'Cerca't tu mateix. Voluntat és acció, no desig. El desig és por, i la por és la pitjor forma d'agitació'
Joan Mascaró