dilluns, 1 de maig del 2023

Recital Solidari de la Sanbô Zen Mallorca

 






'La música és el cor de la vida. Amb ella parla l'Amor'
Franz Liszt


La nostra escola Sanbô Zen Mallorca viu uns moments d'efervescència que tendran un punt essencial el proper divendres, 12 de maig, a les 20.00h, amb el concert de guitarra de Josep Sbert. 

L'acte serà un dels últims que podrem celebrar a l'auditori de la Fundació Sa Nostra, perquè l'entitat d'estalvi canvia de lloc i de zona. Amb tot, la celebració serà d'una qualitat interesantíssima atès el mestratge musical d'Sbert.

De fet, aquest nou concert solidari se suma als que en els anys anteriors ja ens va oferir a benefici de la Fundació Valors Humans i de la Dana Paramita. 

Josep Sbert, mestre de guitarra






Josep Sbert (Palma 1956) va estudiar amb els mestres Bartomeu Calatayud, Gabriel Estarellas i Angelo Gilardino. 
Sbert ha estrenat i enregistrat en CDs més de trenta obres noves de compositors actuals per a guitarra, en especial de la nostra illa, entre les darreres, els concerts per a guitarra de Bartomeu Artigues (Tríptic), de Joan Serra (Digitària), i l'obra per a guitarra sola del recentment desaperagut Xavier Carbonell. 

Fundà el trio Scordatura (flauta, viola i guitarra) i ha col·laborat com a solista amb diverses formacions, com ara l'Orquestra Simfònica de Balears i l'orquestra de cambra 'Els solistes de Mallorca'.


Interessant programa i compositors de qualitat


Per aquesta ocasió, Sbert interpretarà obres dels compositors Bach, Sor, Tárrega i Albéniz. 






Un punt i a part per fer esment a la interpretació d'obres del nostre company de sangha Tomeu Artigues, que ha estat un dels impulsors d'aquest recital guitarrístic. 

Recordam que, l'any 2016, Sbert interpretà la peça ‘Mu’, composada per Artigues l'any 1990, una obra especialment vistosa i relacionada amb el Zen.

No sabem, a hores d'ara, si al final Sbert ens regalarà un 'bis' que podria ser ‘Mandarines’, un preludi escrit per Artigues amb dues parts molt definides, la primera lenta i expressiva i la segona ràpida i virtuosa.

La obra fou escrita l'any 1996 i estrenada per Sbert a l’Encontre de compositors. 

Seria un plaer escoltar i ensumar de bellnou l'olor de la clovella de la mandarina.

  • Ja ho sabeu, heu de reservar les vostres agendes per divendres, 12 de maig, a les 20.00h. 
  • ON: a la Fundació SA NOSTRA 
  • Carrer de la Concepció, núm 12 de Palma
  • Si no hi podeu venir i voleu col·laborar amb les obres socials podeu fer arribar l'ajut a la Fundació Valors Humans: IBAN ES54 0081 15 83 7600 0105 70 14


Tenim una cita solidària amb Dana Paramita i la Fundació Valors Humans. Per ajudar a les obres socials que es desenvolupen al centre i sud Amèrica. Ansa per ansa amb la nostra mestra Berta Meneses podrem aidar a unes comunitats afectades per una pobresa quasi permanent i generalitzada. Som-hi, idò! 
🙏

'La caritat és pacient, és benigna, no enveja, no presum, no sobergueja, 
no és ofenosa, no cerca el seu interès, no s’irrita, no imputa res a mal, 
no li abelleix la injustícia, ans es complau de la veritat; 
tot ho excusa, tot ho creu, tot ho espera, 
tot ho suporta...'

Lletra primera als Corints
Joan Mascaró (Llànties de foc)