dissabte, 7 d’octubre del 2023

Palma Compassiva: els premis i l'adéu

  







'Gràcies Rocío, Belén, Marian, Pilar i Patricia per fer de Palma Compassiva una realitat'







Aquest divendres, 6 d’octubre, PALMACOMPASSIVA va dur a terme la celebració que abraçava solidaritat, germanor, premis literaris i adéus amb el cor a la mà, com us escrivíem fa unes setmanes per convidar-vos-hi. 

Un centenar d'amics d'aquesta ONG hi vam prendre part a l'hotel Innside by Melià.

Un lloc recollit i bell als peus del carrer que puja cap al Castell de Bellver, la silueta rodona que corona la Ciutat de Mallorques, juntament amb la bellesa sacra de la Seu i la blava línia de l'horitzó de la mar que tot ho emmiralla.


Un sopar solidari de primera 




Les portes del Restaurant Syndeo Lounge s'obriren a totes les amigues i a tots els amics, col·laboradores, voluntaris i a tothom que va voler acompanyar i assistir. 


Conversa i mos, glop i mirades, salutacions i abraçades foren l'aperitiu de la vetllada.

Els tasts saborosos d'una cuina de fusió, elaborada amb productes de proximitat i de llunyania, d'aromes de roquissars i de flaires de muntanya esquerpa. La riquesa de l'austeritat.

Tot ens convidava a celebrar la vida amb Palma Compassiva: perquè som vius, som afortunats i tenim una humanitat compartida per fer això i moltes coses més.

Sabem que fomentar les bones relacions ens fa més saludables, feliços i fins i tot longeus! També, que la connexió és la base de la compassió, per aixó vam voler compartir plegats aquests moments.

 


Els premis de 'Les històries de l'Escala Solidària'


En el decurs del sopar es va procedir al lliurament dels premis del Ier Certamen de relat curt: Històries d'una Escala Solidària.

1r Premi per Maria Vega Martín Martín pel seu relat 'Quid pro Quo'

2on Premi per Valeria Bassante Espinosa pel relat 'El amor fotografiado'

De la dotzena de relats finalistes, els quals juntament amb els guanyadors han estat bellament editats, volem destacar el del nostre company de Sangha de Mallorca, Ovidio Fernández, titulat 'Javier B'.










Si us interessa, podeu adquirir a un preu ben raonable aquesta peça meravellosa que és l'edició del llibre dels relats premiats.













Un fragment del relat d'Ovidio diu: 

'siempre habrá un retazo para añadir al alma. por lo tanto, gracias a cada uno de ustedes, que forman parte de mi vida y que me permiten engrandecer mi historia con los retazos dejados en mí...'

Ja sabeu que la solidaritat es mou amb petits actes: és el primer replà d'una escala que podem pujar esglaó a esglaó i que culmina amb molta claredat, aquesta llum que es cola dins els nostres cors i en els de les persones que ajudem.

Un aplaudimen fort als guanyadors i a tots participants!


El comiat a una dona d'empenta: Marian García


Per totes les raons apuntades, petites o grans, des de Palma Compassiva volen agrair la col·laboració rebuda, que ha permès fer realitat els somnis de les fundadores: fer sentir la veu i no sentir-se exclosos i estar sempre acompanyats.

Si l'aperitiu van ser els esplèndits menjars i els premis als millors relats foren un dels plats forts del vespre de lluna creixent, l'estel més brillant de la nit fou l'homenatge a Marian García, l'essència de PalmaCompassiva i companya de la Sangha de Mallorca.

Marian ha estat la impulsora d'aquesta ONG des del principi i ara marxa a viure a Catalunya, a un indret del sud, càlid i pacífic. El seu adéu agraït, encara que segur que retornarà moltíssimes vegades, ens deixa una empremta profunda als nostres cors. 

Mil milions de gràcies, Marian.



Tot plegat va ser una nit de generoses trobades, rialles fresques, històries i contarelles, alegries immenses i, sobretot, molta il·lusió pel present i pel futur d'aquesta Palma Compassiva, que sense tu no té sentit:

https://palmacompasiva.org







     





'Que gran és el treball'

Joan Mascaró i Fornés





Salut, enhorabona agraïda i gassho profund
🙏