dijous, 7 de març del 2024

ACTITUD SANGHA: EDADISME? Facem examen de consciència






'Estimar més és conèixer més'
Joan Mascaró





EDADISME? 

Facem examen de consciència 


En un món cada vegada més envellit que, amb tot, segueix vivint d'esquena a la vellesa. De fet, s'ha encunyat un nou terme per descriure aquesta realitat: 'Edadisme'. En aquesta xerrada i col·loqui, que ens proposen des de PalmaCompassiva i el seu Espai de Diàleg i Reflexió, es vol reflexionar i debatre sobre el rebuig a l'envelliment que caracteritza a la nostra societat.

L'edadisme es refereix a un tipus de discriminació estès ja fa temps a la nostra societat:
 la discriminació per qüestió d’edat, que provoca la vulneració de drets, maltractament, exclusió social... afectant l’autoestima i l’estat de salut de les persones que ho pateixen.

Plantejat el significat, de ben segur que ara identifiquem o recordem moltes situacions en les que hem vist com es manifestava l’edadisme; des de situacions de recerca de feina, on s’exclou directament per l’edat, fins a com es tracta amb prejudicis a gent de mitjana edat o tercera edat en diferents àmbits de la societat.

Hi ha un canvi molt important entre com era tractada la gent gran abans, com a referent de saviesa i experiència, o avui dia. Això és totalment paradoxal en un món cada vegada més envellit. I és que l’edadisme és la tercera discriminació més estesa al nostre país, per darrere del racisme i el sexisme.

Quin canvi radical ha d'ocórrer a la nostra societat perquè realment comencem a valorar la riquesa de respectar tot el curs vital, especialment en els anys en els quals l'experuència i la saviesa adquirides al llarg de la vida puguin contribuir a fer un món millor?

Anem a debatre sobre això. Hi véns? 

  • Serà el divendres, 15 de març, de 19.00 a 20.30h.
  • Al teatre Mar i Terra, al carrer de Sant Magí, 85 de Palma.

Amb María José Hernández Ortiz


La conferenciant que hem convidat és María José Hernández Ortiz, doctora en Medicina. Especialista en Anatomia Patiològica. Quiropràctica. Directora del Centre Quiropràctic Quirovida. Estudiosa de l'envelliment i presidenta de l'Associació de Dones de les Illes Balears per a la Salut (ADIBS).















'És el sempre present allò que compta'
Joan Mascaró

🙏