dimecres, 8 de maig del 2024

ACTITUD SANGHA: Propostes del mes de maig







'L’abismament en la vida quotidiana és cent mil vegades més valuós 
que l’abismament en el silenci’
Hakuin

 





Companyes de la Sangha de Mallorca, encapçalades per Catalina Mas, ens presenten un ventall ampli de propostes per aquest mes de maig. Totes són força interessants i compromeses, i abasten els àmbits del nostre programa ACTITUD SANGHA: La guerra i la pau, les finances i la banca pública, la informació independent, la turistificació o el consum crític... 

Comencem i anirem coneixent el conjunt d'informacions, activitats, xerrades, presentacions o col·loquis que ens han suggerit.

A elles, i a vosaltres, mil milions de gràcies.


‘Drets i en pau’, el nou pòdcast de FundiPau 



Amb la intenció d’explorar nous formats a través dels quals promoure la cultura de pau, la defensa dels drets humans i la justícia global, s'han editat una sèrie de pòdcasts ‘Drets i en Pau’. 

Hi analitzen l’estat actual de la pau al món, indagant en com es relaciona amb altres elements de la nostra societat actual.






Protestar i el periodisme no són terrorisme 


Comunicat de FundiPau davant l’anunci d’exili de nous encausats per suposat terrorisme en el cas Tsunami Democràtic.

Llegir (+)






La despesa militar mundial augmenta enmig de guerres, tensions creixents i inseguretat


La despesa militar mundial va arribar als 2,44 bilions de dòlars el 2023, xifra que suposa un augment del 6,8% en termes reals respecte el 2022. Es tracta de l’increment interanual més elevat des del 2009. 

Els 10 països que més van gastar el 2023 —amb els Estats Units, la Xina i Rússia al capdavant— tots van augmentar la seva despesa militar, segons les noves dades sobre despesa militar mundial publicats avui per l’Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), disponibles a www.sipri.org.



Comerç just. S'altra senalla



Bo per a qui el produeix,
bo per a qui el consumeix,
bo per canviar el món!

 





Celebració del Dia Mundial del Comerç Just, roba de cotó ecològic, productes a granel i altres novetats!


Per continuar amb la celebració del Dia Mundial del Comerç Just, les entitats de Comerç Just de Balears amb el suport de la Direcció General de Cooperació, organitzam un sorteig de cistelles amb productes de Comerç Just.






La nova col·lecció de Veraluna


Arriben les novetats! Aquesta primavera vesteix Comerç Just amb els dissenys de Veraluna d'Intermón Oxfam. Roba que
 ha estat elaborada segons els estàndards de comerç just per quatre grups productors de l'Índia, Creative Handicrafts, Rajlakshmi Cotton Mills, CRC i EMA.








De Menorca i de Comerç Just!


Amb la Calma T-shirts, és una marca Menorquina de camisetes de cotó Fair Wear (producció ètica), nascuda fa anys amb inspiració marina i marinera. Menorca i la mar inspira al dissenyador Oscar Montón per a crear els dissenys que decoren aquestes camisetes que presenten diferents certificats internacionals de bones pràctiques.






Tornen les llànties solars!!



Amb molta il·lusió tornam a tenir els llums solars de Comerç Just elaborats a Sud-àfrica amb millores i novetats!

Ara és una llanterna molt més eficient i més lluminosa.També es pot utilitzar sense llanterna de vidre.
Funciona fins a 100 hores després de cada càrrega completa
S'encén automàticament a la nit i s'apaga l'endemà al matí



Tallers de sensibilització al món educatiu


S'Altra Senalla està duent a terme amb gran èxit de participació, valoració i impacte, les activitats sobre comerç just i consum responsable gràcies al suport de la Direcció General de Cooperació del Govern Balear i de l'Ajuntament de Palma a través de PalmaEduca. 

Durant el curs 2023-24 i fins a dia d'avui  s'han realitzat 206 activitats a un total de 42 centres educatius d'infantil, primària, secundària, batxillerat i educació d'adults arribant a un total de 6.000 alumnes.



Fes una ullada a totes les novetats de Comerç Just i S'altra Senalla (+)




Armamentisme o pau? Xerrada activa


Aquest dijous, 9 de maig, a les 18.00h, al Centre Flassaders, al carrer de sa Ferreria, 10, de Palma. Organitza Mallorca en Marxa.
Intervenen Pere Ortega i Xavier Raboso.











Salut, silenci i gassho profund
🙏