dimarts, 25 de juny del 2024

Espai de Silenci d'Artà. Bones vacances!!

 



'Estic enamorat d’Artà i vull parlar-ne, si no vos sap greu, car sempre, de l’abundància del cor, la boca en parla…'
Fra Rafel Ginard Bauzá





El passat dissabte, 23 de juny, va tenir lloc a l'Espai de Silenci, la cloenda de la temporada de meditacions de la petita sangha d'Artà i rodalies.

Amb el record recent d'un sesshin atípic i extrany, on la absència de la Mestra Berta Meneses va marcar la diferència, i amb la seva inspiració en la distància, vàrem fer les dues assegudes corresponents i acabarem amb la lectura del Zazen Wasan i els Quatre Vots, tot anhelant que la salut de la nostra mestra es restableixi el més aviat possible.

Un refresc amb infusions, coques, galletes, bessons d'ametlla i molt més, va posar el punt i final a les trobades meditatives en el petit zendo del carrer de sa Sorteta d'Artà.

És el moment ara de gaudir del cicle d'oportunitats lúdiques que ens ofereix l'estiu.

Ens tornarem a trobar al setembre o octubre... deixarem que la vida disposi.





Salut, silenci i bones vacances!

🙏

PS. Gràcies Aina, gràcies Rafel per obrir-nos les portes d'aquest senzill i bell zendo artanenc









'
Com m’embolcallaren l’ànima aquestes terres, turons i muntanyes i espadats, 
aquestes pletes, aquests vergers, aquests pinars de cambuix tan verd i perdurable, aquestes torrenteres com xacres en els camps, aquests penyals i freus que els cavalls blancs de les ones besen i atupen, aquestes platges que, si ploren mastegades, la mar les planxa i les brunyeix.I sobretot, sobretot, aquesta claror artanenca, aquest or lumínic de cel profund, esclatant de joia de viure, llum riallera que els meus ulls de nin han servat per sempre ninetes endins…'
Fra Rafel Ginard Bauzá







dilluns, 24 de juny del 2024

ACTITUD SANGHA: Marató de Shiatsu a Manacor

 



 
'Harmonitza cos, ment i emocions, mitjançant el contacte'





L'Escola de Shiatsu Integral Dhimahi, una de les seves mestres és la companya de la Sangha de Mallorca, Claudia Giovanna Zucchelli, celebra el final del curs triennal de formació de terapeutes amb una marató de Shiatsu.


  • QUAN: dissabte, 13 de juliol
  • ON: al Centre de Ioga Soham. C/ de sa Fàbrica, 50 de Manacor
  • QUÈ: amb aquesta proposta, alumnes i professors ofereixen tractaments de 30 min de forma continuada de 10.30 a 13.30h
  • OBJECTIU: donar conèixer l'art del Shiatsu.


Per què Shiatsu?


Originari de l'antic Japó, el Shiatsu és un tractament holístic que es fonamenta en  els principis de la medicina Xinesa. 

Harmonitza cos, ment i emocions, mitjançant el contacte, amb l'objectiu de millorar la salut i la vitalitat de la persona que el rep, activant la seva capacitat d'autocuració.

El Shiatsu té un ampli espectre d'aplicació en casos crònics i aguts.

En el Shiatsu s'apliquen pressions amb les mans, els dits, els colzes i els genolls, a diferents ritmes i intensitats, segons les necessitats del receptor. 

Es realitzen mobilitzacions, estiraments, rotacions i formes de contacte sobre el recorregut dels canals energètics –meridians– i els seus punts essencials.

El Shiatsu és un art terapèutic molt relaxant i pacificador per a cos i ment.

Ens ajuda a augmentar el nivell de consciència, a connectar i interioritzar amb els aspectes més profunds del nostre ésser, convertint-se en una eina excel·lent de creixement personal.

Tradicionalment, es practica en terra, sobre un futó japonès. La persona que el rep porta roba còmoda. No es fan servir olis ni cremes corporals.

Persones de totes les edats poden beneficiar-se del Shiatsu i també dones embarassades a partir del tercer mes.

Entre els terapeutes acabats de formar per l'Escola de Shiatsu Integral Dhimahi hi ha professionals de l'àmbit de la salut, fisioteràpia, acupuntura, osteopatia i quiromassatge entre d'altres. 

L'aplicació de les tècniques de Shiatsu a aquestes pràctiques aporta més profunditat d'acció i una condició de calidesa especial en el tracte i en la relació entre client i terapeuta.


T'hi apuntes?


Places limitades!

Reserva la teva plaça enviant un missatge per WhatsApp al 644474029 (Claudia) i et donarem cita i més informació.

La donació és de 10€


Salut, silenci i shiatsu

🙏🙌✨🤍






divendres, 21 de juny del 2024

Revista Digital Dana Paramita. 21 de juny, 2024






dijous, 20 de juny del 2024

V ESTIU MUSICAL. Concert participatiu Dra. Rajnandini



'Imaginar un món sense festes és imaginar un món gris, monòton, mancat d’estímuls. L’ésser humà sempre ha tingut la necessitat de trencar la rutina diària i dedicar part del seu temps a crear espais de comunicació amb el sagrat, a rituals i a accions que el posin en relació amb la dimensió absoluta de la realitat...'







JARDINS de la CASA d’ESPIRITUALITAT de BARCELONA


Aquest concert de música tradicional de l'Índia ens convida a descobrir la força transcendent i espiritual de la música. Si ens hi acompanyes, farem un viatge de coneixement personal i de connexió amb el nostre ésser més íntim i profund.





La primera part, la Dra. Rajnandini cantarà acompanyada 
per tabla i harmònium, amb Rohit Mistry, Santosh Ghante i Morchang i Kartals.


Mentre que la segona part del concert es una proposta de cant participatiu de Bhajans on les barreres entre músics i audiència es disolen en harmonia i devoció.


Dra. Rajnandini 

Rajnandini és originària de Índia, d’Uttar Pradesh, i es va iniciar de petita en la música clàssica, segons la tradició guru-shishya. 

És doctora per l'universitat de Belles Arts i Música de Delhi amb el tema: L'aspecte espiritual de la música en el context mundial actual. 

Des de fa uns anys resideix a Barcelona i porta a terme una àmplia activitat musical i pedagògica. Es diu que la calidesa i musicalitat de la seva veu transforma a l'audiència.

Serà la segona vegada que Rajnandini actua a la Casa d'Espiritualitat. El passat mes d'octubre ens va regalar un concert meravellós amb poemes del místic KABIR, tot transcendint totes les tradicions espirituals.




'No soc ni el qui estima ni l'estimat.
No visc segons la llei ni tampoc segons la raó.
Ni pronuncio ni soc pronunciat.
Ni soc senyor ni soc criat.
Ni soc lliure ni em sento esclau.
No tinc ni amors ni odis.
No soc a prop de ningú ni lluny de ningú.
No aniré al cel ni baixaré a l'infern.
Em neguitejo per tot, però roman allunyat de tot neguit.
Pocs m'entenen; i el que m'entengui que trobi la pau.
Kabir mai no intenta crear ni destruir'
Kabir, LXXIX 








Salut, música i gassho profund
🙏






FESTIVAL de CINEMA BUDISTA de CATALUNYA. Octubre, 2024

 







'La no-violència, la meditació per aconseguir pau mental, el respecte per tots els éssers i el medi ambient, són possiblement alguns dels valors més vinculats al budisme...'








La Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes i la Fundació Dharma-Gaia anuncien la segona edició del Festival de Cinema Budista de Catalunya (II FCBC) que tindrà lloc, una vegada més, als cinemes Verdi de la ciutat de Barcelona, del 23 al 27 d’octubre de 2024. 


A la Casa d'Espiritualitat de Sant Felip Neri. Activitat OFF Festival



I una vegada més, l’Escola Sanbô Zen, des de Kamakura (Japó) fins a la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri (al carrer Nena Casas de Barcelona), tornarà a col·laborar amb el Festival. En aquesta edició durem a terme una activitat OFF de dues hores amb vídeos de diferents indrets, on es practica zazen segons la nostra escola.

Per escalfar motors, estan previstes aquestes activitats off festival, a càrrec d'una significativa representació dels trenta-dos centres budistes que formen la CCEB i representen diferents tradicions, entre elles la nostra escola Sanbô Zen.
Oferiran a les seves seus una variada programació, amb sessions de meditació, tallers, cinema fòrums, xerrades i portes obertes...

A la sessió de la Casa d'Espiritualitat hi haurà intervencions enregistrades de Yamada Ryöun Roshi, president actual de l’Escola Sanbô Zen i altres mestres Zen de diferents llocs del món. Es duran a terme introduccions explicatives dels vídeos i un col·loqui per després fer una estona de pràctica…


Data: dimarts, 1 d'octubre. De les 18:30 a les 20:30h. 


Inscripcions: https://forms.gle/d5XtouCtKSEoA4q38


Contacte: danaparamita@casaespiritualitat.barcelona 


Aportació voluntària 


Objectiu, format i audiència del Festival


Amb l'objectiu de consolidar-se com un esdeveniment biennal, el festival exhibirà una selecció meticulosament curada de pel·lícules o documentals recents o inèdits a Catalunya. 


L'objectiu és familiaritzar el públic català amb el budisme i els seus valors i principis fonamentals, com ara la no-violència, la compassió, la interdependència de tots els éssers i la protecció del medi ambient.

L'equip de lideratge de la segona edició del Festival està format íntegrament per dones, incloent-hi les seves dues codirectores: Montse Castellà, qui representa la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes (CCEB) i Fina Íñiguez, representant de la Fundación Dharma-Gaia (FDG).


Amb relació a la primera edició, no hi ha canvis substancials quant a format. Seguirà sent un festival no competitiu que durant cinc dies projectarà vuit pel·lícules de recent producció, amb històries motivadores i d’impecable qualitat cinematogràfica, oferint almenys quatre dobles sessions, algunes seguides de col·loquis amb especialistes en els temes exposats.


El II Festival de Cinema Budista de Catalunya va dirigit a una àmplia audiència: públic general, budistes i no budistes, universitaris, famílies, joves i persones de qualsevol edat i condició que puguin sentir-se inspirades per la filosofia de vida budista.


Si t'interessa ampliar la informació, basta fer un clic aquí (+)







'Els conflictes bèl·lics o la destrucció del medi ambient tenen almenys un element comú: actituds egoistes i egocèntriques, immediatistes, en benefici de molts pocs i a costa del patiment de molts...'
Fina Íñiguez, Fundación Dharma-Gaia








Salut, silenci i cinema
🙏