diumenge, 23 d’octubre del 2022

Les tradicions espirituals de l'Índia: ioga, filosofia i religió

 




'La ment mortal observa els esdeveniments en el temps, la ment immortal observa els esdeveniments en l'Eternitat...'
Joan Mascaró








Amb aquest títol tan suggerent 'Les tradicions espirituals de l'Índia: ioga, filosofia i religió', el nostre company de la Sangha de Ciutat de Mallorca, Javier Riutort ofereix un Curs online per a professorat de les Illes Balears.


Serà del 3 al 23 de novembre


El curs no té horari, perquè cada estudiant el podrà fer al seu ritme.

Són 30 hores (3 crèdits) i està homologat per la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears.


Objectius



Apropar l'estudiant a la riquesa cultural de l'Índia des d'aspectes diferents: tècniques i metodologies iòguiques, textos literaris, cosmovisions d'algunes filosofies, així com les creences i pràctiques d'algunes religions com l'hinduisme, el budisme i el sikhisme (la religió de la majoria de la població índia a Mallorca).

Continguts


Religions: Hinduisme, budisme i sikhisme. 
Ioga: unitat i diversitat. Les diferents pràctiques lòguiques. 
Filosofia: Cosmovisions i sistemes de pensament (Vedanta, Samkhya, Ioga i Tantra). 
Bonus: Poesia devocional.

Metodologia


Curs online. Un total de 30 hores que l'estudiant realitza al seu ritme. No hi ha zooms. Està basat en l'atenció a la diversitat i centrat en l'estudiant. És un curs tutoritzat on l'estudiant pot escollir els continguts que treballarà en base als seus interesos i les necessitats pedagògiques de la seva aula. 

El mitjà de comunicació serà el correu electrònic per tal de consensuar l'itinerari, els continguts a treballar i la preparación de la Unitat Didàctica (necessària per completar el curs de manera satisfactòria).

24 places disponibles


Es posen a disposició 24 places, a un cost de  90€; mestre que les persones afiliades a l'STEI el cost només és de 70€.

Biografia Javier Riutort 


Doctor en Filosofia per la UNED amb una tesi doctoral sobre com Swami Satyananda interpreta el vedanta, el samkhya-yoga i el tantra, adaptant-los en un format de ioga contemporani. Javier Riutort també és profesor-tutor de la UNED als graus de Filosofi a i Psicologia. 

Actualment disfruta d'una beca post-doctoral Margarita Salas, fent recerca sobre les interpretacions que les escoles contemporànies de ioga fan de les tradicions de l'Índia. Combina els estudis acadèmics amb la experiència i pràctica de les tradicions estudiades.