dilluns, 5 de juny del 2023

I Jornada 'AMICS de MARC CASTANYER'



'La missió d'aquesta casa és acollir i donar resposta a les inquietuds espirituals de la societat del nostre segle...'

Marc Castanyer i Seda






Novament des de Zen Osona, la seva Sangha ens sorprèn amb una generosa proposta la 'I Jornada 'AMICS de MARC CASTANYER', gairebé de 'dit i fet'.

A l'últim moment, i aprofitant un forat, s'han decidit a organitzar una jornada dedicada a la Casa d'Espiritualitat Marc Castanyer, una casa de les Filipenses a Hostalets de Balenyà, que ha acollit molts retirs de la nostra mestra Berta Meneses i que té un valor especial per a molts practicants. 


25 de juny


Serà el diumenge, 25 juny,
molt proper i un cap de setmana complicat, però 'ens fa molta il·lusió i la casa s'ho mereix i volem aprofitar, a veure si la gent s'anima...' 

Aquest dia s'oferiran diverses activitats solidàries que aniran destinades a recaptar fons per la casa, i també serà una ocasió perfecte per obrir els seus espais i donar a conèixer els seus serveis.

Serà un dia per agrair el què ha proporcionat a moltes generacions: retirs de desvetllament espiritual i creixement personal, promoció de l'educació i la cultura, i moltes altres activitats per afavorir una interioritat que ajudi a construir una societat més fraterna, justa i solidària

Reserves i donatiu al telèfon 639177875

Sereu benvinguts totes i tots, i per participar a tot el conjunt d'activitats l'aportació que es demana serà de 15 euros (si es vol quedar a dinar allà també es pot fer amb un cost de 15 euros afegits). 

Les reserves es poden fer 639177875. Si no pots anar-hi i vols contribuir pots fer un BIZUM a aquest mateix número de telèfon. 

Mil milions de gràcies.


Tothom hi està convidat, obert a tots els públics 


Si cliqueu damunt les imatges que us hem adjuntat podreu veure ampliat aquest variat i oportú programa, que ens han preparat amb cura i esment i amor les amigues i amics de Zen Osona. 

Meditació, música, estiraments i ioga, exposició d'art sumi-e, una molt interessant conferència sobre l'aigua i lestètica japonesa, lectura de contes zen i moltes altres gran i petites coses que cadascú podrà observar, contemplar, participar i gaudir... 

Al cap i la fi és una festa per als sentits, el cos, la ment, l'ànima i l'esperit...


Un bri d'història


'Fou el 10 de setembre del 1942 va arribar als Hostalets de Balenyà la primera comunitat filipense. Les germanes no van trigar a integrar-se al poble i algunes famílies les van proposar que dediquessin alguna part del seu temps a l’educació dels seus fills. 

Elles van acceptar i així una novícia, mestra de professió, va començar a fer classes als nens, només per les tardes.

El 1954 es van dur a terme a la Casa els primers exercicis espirituals per a les alumnes del Col·legi Filipense Nostra Senyora de Lourdes, de Barcelona.

Moltes germanes filipenses han dedicat els millors anys de la seva vida a la missió d’aquesta Casa. I moltes persones han trobat aquí el sentit de la seva vida, la seva vocació o han redescobert la fe ajudades de l’ambient que es respirava a la Casa.

Tota aquesta història està present en la vida d’aquest poble i en la de les filipenses i és per això que, després d’uns anys d’indecisions i de discerniment sobre la continuïtat d’aquesta missió, es va decidir obrir novament els seus espais amb instal·lacions modernes, confortables, alegres, càlides…

Podeu llegir i veure més fent un clic aquí (+)


Gassho i abraçada ferrada🙏