dijous, 8 de juny del 2023

Retir de QIGONG a Hostalets de Balenyà






‘Com el cuc de seda, hem de teixir la nostra seda i el cuc que hi ha en nosaltres ha de morir per esdevenir una papallona...’ 


Joan Mascaró i Fornés








Retir de QIGONG a Hostalets de Balenyà

Del 21 al 23 de juliol, 2023



Et proposem un retir per descobrir el Qigong o per aprofundir-hi, si ja el coneixes, amb un conjunt de pràctiques de reconegut prestigi i amb la direcció i assessorament del mestre José María Sarto.


Programa del retir
La nostra proposta abraça des de la nit del divendres, 21 de juliol, en què aprendrem a fer una meditació del Qigong de la Calma –Ningjing Liu– fins al migdia del diumenge, 23. 

Al llarg d’aquests dies farem un recorregut per les pràctiques del Wu-dang Qigong, que inclouen posicions estàtiques, exercicis en moviment i meditació. 


Aquest programa és a l'abast de tot tipus de persones, amb coneixements previs o sense, i seran guiades per mestres amb àmplia experiència professional.


Estabilitat emocional, benestar corporal, calma mental, harmonia amb els altres, són alguns dels beneficis, entre mols d’altres, que atorga el Qigong. I, en aquest retir, tots els participants ho podran constatar directament i sense intermediacions.



Programa

  • Arribada: Divendres a les 18.00h i/o Dissabte a les 10.00h (opcional).


Aportacions


  • 2 dies, arribant divendres: Pensió completa: 124€ + formació 50€ = 174€.
  • 1 dia, arribant dissabte: Pensió completa + 1 dinar: 77€+ formació 50€ = 127€.

Adreça

Casa d'Espiritualitat d'Hostalets de Balenyà



Inscripcions i contacte




Direcció del retir: José M. Sarto


La proposta i direcció del retir és de José María Sarto Ruiz, professor de Qigong amb més de 30 anys d’experiència. 

José María Sarto

Es va formar a l’Associaciò Catalana de Taiji, Choy li Fut i Qigong, on va fer els 6 anys de formació d'instructor avançat i la formaciò de monitor de Taiji. 


A l’Institut Internacional de Qigong va fer-hi els 6 anys del Màster en Qigong. Paral·lelament, va rebre formaciò setmanal durant 10 anys amb Hu Yue Xian, filla del Gran Mestre Hu Yao Zhen, amb qui va aprendre el Jing Dong Qigong. 


Allà mateix hi va rebre la formaciò completa dels 3 nivells del Zhineng Qigong amb els Mestres Yuan Hong Hai y Zhen Qing Quan, el Yijin jing complert del Mestre Andreas Beskaw, i el Wudang Qigong complert amb Yves Requena, a més de nombrosos seminaris amb mestres de prestigi com Wang Ming Quan, Shen Li Sheng o Martine Depond Gadet. 


Deixeble de la mestra Zen, Berta Meneses


Ara segueix la seva formaciò amb la Mestra Yulan Dong de qui reb l’ensenyament avançat del Zhineng Qigong, i també reb classes del Mestre Jordi Vilà.


És deixeble de la Mestra Zen Berta Meneses d’ençà 25 anys, amb qui continúa la seva formació.  

Tambè ha estat deixeble de Tulku Lama Lobsang i del molt honorable Setè Dzogchen Rimpoché, i s’ha format en Shiatsu a la escola de Shiatsu i Moviment.


Com a professor és responsable de l'Area de Qigong a l’Escola de Medicina Tradicional Chinesa Li ping desde la seva fundació, i de l’ensenyament de Qigong a la Casa d'Espiritualitat Felip Neri. 


Ha dirigit nombrosos seminaris, tallers i retirs en els seus 18 anys ensenyant aquest art.



El Qigong


És un art basat en el cultiu del que a la Xina s'anomena Qi, que vol dir energia vital o alè vital. Aquest Qi s'entèn com a substancia subtil que es manifesta com a fluxe i camp vibratori que la consciència pot reconèixer, en una experiència característica, que permet nodrir-lo, purificar-lo, emmagatzemar-lo i tambè compartir-ho i captar-ho de l'entorn natural. 


Per aquestes raons podem parlar d'una educació i d’una millora tant de la propia energia vital com la de les persones incloses en els grups de pràctica.


Podem dir que el primer objectiu del Qigong es la salut, entesa com a vigor físic, equilibri emocional, claredat mental i fortalesa espiritual. 

Tambè es un camí espiritual, en si mateix, que en els seus nivells més profunds reb la denominaciò de Nei Dan, cultiu de l'elixir immortal, que se sol traduir com a 'alquímia'


Està molt present en la tradiciò del Zen, de fet, aquest neix a la Xina, de la mà d'un dels més respectables mestres de Qigong, Bodhidharma.


Origen


El seu origen es perd en l'arrel dels temps, el primer testimoni documentat és un pergamí de seda amb figuretes practicant Qigong que es un autèntic manual i va ser descobert a la tomba de Ma Wang Dui l'any 276 a.C.


Desde llavors, tota la seva historia està documentada mitjançant fites en l’emprenta històrica, que permet esbrinar que ha existit una continuitat al llarg de tots aquests segles de tradiciò. 

Les escoles, al llarg del temps, marquen tres línies amb els seus estils diferenciats: l’Erudita, o médica, la Marcial i l’Espiritual, i tambè hi trobem les escoles Taoista, Budista i Confucianista.


Val a dir que a Occident han arribat en forma de mixtura que permet un enriquiment d’unes amb les altres.


Actualitat


En els nostres dies i a la nostra societat s’ha popularitzat a partir del reconeixement i la difusiò que en va fer, a la segona meitat del segle XX, el partit comunista xinès, dins la societat d'aquest país per afavorir la salut del poble. I amb la posterior divulgació a Occident, on s'ha mostrat com una eina molt eficaç per a la preservació de la salut i el creixement personal.


No t'ho perdis.


Gassho profund 

🙏





‘Inspirar i expirar és esdevenir’ 


Joan Mascaró