dissabte, 29 de juliol de 2023

ACTITUD SANGHA: noves propostes (29 de Juliol, 2023)

 'No son pies invasores los que cruzan
los nuevos puentes, ni los crueles carros
del odio y de la guerra:
son pies pequeños de niños, firmes
pasos de obrero'

Pablo Neruda (Xile, 1904 - 1973) 

🙏

Us reiteram la nostra gratitud infinita per la vostra sempre activa atenció i col·laboració.

Entre les darreres propostes que ens heu fet arribar a ACTITUD SANGHA fins avui, 29 de juliol, hi ha les següents:

 1. DRETS HUMANS. Article sobre el Sahara d’Abde Ouadrassi, company de sangha de Sant Marçal
 2. PAU i DRETS HUMANS. De Teresa de la Cruz de la sangha de Palma
 3. INFORMACIÓ. Helena Pérez Llorca, de la sangha de Barcelona
 4. DRETS HUMANS I MEDI AMBIENT. Nota d'aclariment de Manel Sánchez, de la sangha de Sencelles
 5. DRETS HUMANS, INFORMACIÓ I CIÈNCIA, ART I CULTURA. De la companya Yolanda León, de la sangha de Palma
 6. VIDA SENZILLA. D'un company de la sangha de Vilafranca
 7. DRETS HUMANS. El mateix company de Vilafranca ens envia una iniciativa de l'Associació PA I MEL
 8. INFORMACIÓ. En el darrer moment, ens ha aparegut aquesta proposta sobre ETHIC d'un company que prefereix mantenir-se a l'anonimat. 

SAHARA. DRETS HUMANS


1. De bell nou, atenent l’interès i el contingut tractat, referit a la pota de DRETS HUMANS, reproduïm l’article del company de Sangha, Abde Ouadrassi, president de la Fundació EuroÀfrica i col·laborador del diari Ultima Hora, on hi publica periòdicament. Diu així: 

A l'article d'avui, explic les opcions d'Espanya després de les eleccions amb el tema del Sàhara! 

Com diu Paul Bowles, 'el desert et mostra el que realment ets'.

Que gaudiu de la lectura i de l'estiu’

جمعة مباركة⭐

Llegir article complet (+)
LAMPARETES


2. Teresa de la Cruz, de la sangha de Palma, ens torna compartir a aquest espai ACTITUD SANGHA unes paraules, inspirades pels mestres, que ha titulat Lamparetes. 

'El amor verdadero solo aporta felicidad, nunca hace sufrir

El budismo también nos enseña que tenemos que amarnos a nosotros mismos antes de poder amar verdaderamente a los otros.

Solo cuando hemos sido capaces de aliviar nuestro sufrimiento podemos calmar el padecimiento ajeno.

Necesitamos disponer de cierta felicidad antes de poder ofrecérsela a los demás, para ayudarlos así, a ser también felices...'

Thich Nhat Hanh

Al llegir aquestes paraules puc sentir com la seva força acarona el meu cor. Me connecten amb el camí que estava cercant. És això!! És això el que batega dins jo!!

És estar oberta al que va passant al meu voltant, no cal anar a països llunyans, com m’he plantejat tantes vegades. Si els ulls estan oberts, ben arran trobam persones que pateixen i casualment en el meu camí, darrerament se fan presents.

Ara si, des d’un pla de consciència, amor i compassió; descobresc que és possible. Totes les circumstàncies fan que ho pugui fer en es moment present. 

La Realitat me col·loca.

En el meu procés personal he aconseguit certa felicitat i ja fa un bon temps que m’acompanya. Aquest regal tan preuat que m’ha fet la Vida no pot quedar tancat en un sentiment il·lusori, on el gaudi personal sigui l’objectiu. 

La Realitatme clarifica.

Començ a intuir l’amor vertader, aquell que mai no fa patir. Aquell que te dona la força per fer un poquet més dolç el dia, que no és gens fàcil, a aquelles persones properes que tenen situacions complicades. 

La Realitat m’acompanya.

Gràcies Berta, començ a intuir el meu camí. de bell nou. És en Thich Nhat Hanh que torna a obrir, ara un poquet més, el meu cor. 

Als meus mestres que tant m’ensenyen!! GRÀCIES.


INFORMACIÓ. PREMSA ALTERNATIVA


3. Helena Pérez Llorca, de la sangha de Barcelona i editora del canal de youtube 'L'ARA i ADÉS', ens escriu: 'Us envio una proposta de mitjà de comunicació generalista i alternatiu en molts temes...'

'
A Diario 16 podeu trobar informacions tractades des d’una perspectiva no oficialista. La seva editora adjunta i d’opinió, Bea Talegón, és una de les periodistes que més s’ha implicat en la investigació de la COVID

Des de l’inici, està obrint espais de debat i donant veu a especialistes amb un enfoc diferent dels moviments globals. 

També, està possibilitant reflexions entorn a la complexitat de la guerra Ucraïna i Rússia, a partir d’una anàlisi aprofundida del conflicte...'DRETS HUMANS I MEDI AMBIENT


4. Manel Sánchez, company de la sangha de Sencelles, ens remet una nota d'aclariment, referida a la publicació anterior en la qual el vam ubicar com a referent de Mitjans d'Informació. Diu així:

'Hola, no acabo de veurem identificat amb l'anunci de la pota que m'atribuïu de 'informació' a travers de diferents canals.

L'opinió que vaig voler expressar a la xerrada d'acabar el sesshin, va ser la importància de la mobilització popular per a defensar drets humans i medi ambient, que és una cosa que es va perdent i, com exemple, fa uns anys es va aconseguir la no urbanització de sa Dragonera o la protecció des Trenc...

Tot això, i aquí és el nostre treball, fet lo més aproximadament possible a la Ment-Cor. Aquests darrers temps vull rendir tribut a la lluita d'un grup de persones de Marratxí perquè no es convertíssin els terrenys de Son Bonet en un parc fotovoltaic, per part de AENA, cosa que s'ha aconseguit, i es pugui fer un Parc Verd.

Gassho profund'GRAN INICIATIVA


5. Yolanda León, de la sangha de Palma ens escriu: 

En relació a la proposta rebuda sobre col·laborar sobre l’actitud sangha. Em sembla una gran iniciativa que pot ajudar-nos a crèixer com a col·lectivitat creant sinergies d’acció efectives.

Qualsevol àmbit em sembla interessant, però pot ser els que tenen més a veure amb la meva professió o experiència vital són:

 • Els drets humans
 • La informació
 • Ciència, art i cultura


L'ALZINAR. VIDA SENZILLA


6. Joan Oliver, un veterà humanista forjat en mil batalles, escriu d'habitud articles d'opinió al FORAVILA, un mitjà de referència de la premsa local i independent de Mallorca.

Oliver sol publicar els diumenges. La seva temàtica sempre té relació amb la foravila, la flora, fauna i els cultius, la cultura popular, les tradicions...

El darrer article portava aquest títol 'L’Alzinar: Fa una calorada i som com el Titànic llançat contra l’iceberg'.


PA I MEL. DRETS HUMANS


7. L'associació PA I MEL ha estat guardonada per l'Ajuntament de Sa Pobla en reconeixement a la seva tasca per a la millora de la cohesió social, la convivència i la igualtat entre les persones.

Si la voleu conèixer millor què fa i com ho fa, podeu llegir aquesta entrevista amb Ada Siquier, directora de Pa i Mel, en la qual parla del paper d’aquesta entitat a Sa Pobla.
ETHIC. DRETS HUMANS


8. INFORMACIÓ. Ethic analitza les tendències i els desafiaments globals a través d'una mirada humanista i liberal.

MANIFEST

Humanisme i digitalització. Salut i canvi climàtic. Pobresa i desigualtat. Democràcia i populismes. Educació. Art i cultura. Lluita contra la corrupció. Analitzam les tendències globals mitjançant una mirada humanista i liberal.

Ethic és un ecosistema de coneixement per al canvi des del qual analitzem les darreres tendències globals mitjançant una aposta per la qualitat informativa i sota una premissa editorial irrenunciable: el progrés sense humanisme no és realment progrés.


Moltes gràcies per les vostres col·laboracions!
'Y yo, mínimo ser,
ebrio del gran vacío
constelado,
a semejanza, a imagen
del misterio,
me sentí parte pura
del abismo,
rodé con las estrellas,
mi corazón se desató en el viento'

Pablo Neruda (Xile, 1904 - 1973) 

Salut i gassho profund 

🙏