dimecres, 25 d’octubre del 2023

ACTITUD SANGHA: 'Canviar el món des de la taula'

 



'No tenim més remei que ser activistes alimentaris'
Jordi Masjuan








En les darreres entrades que hem publicat a aquesta ACTITUD SANGHA han destacat les aportacions d'un grup de companyes i companys que han triat i establert com un dels seus àmbits d'actuació la 'VIDA SENZILLA'. 

A hores d'ara estan en procés de trobar un canal de comunicació entre ells per mantenir i refermar els vincles de recerca i col·laboratius. Si hi vols participar ens envies un correu a: gasparzen@gmail.com

Aquests dies, han fet córrer una entrevista a Jordi Masjuan, activista que defensa la sobirania alimentària, que comprem producte fresc, de kilòmetre zero, agroecològic i de temporada, que evitem processats i precuinats, que reduïm proteïna animal, que fomentem la proteïna vegetal...

El 2015, Jordi Masjuan va deixar la direcció general d’un consorci de firmes d’enginyeria per cofundar Valors, una entitat dedicada a la restauració col·lectiva i al lleure, que dona menjar a milers d’infants i dota de contingut els espais de migdia, extraescolars i casals d’estiu de desenes d’escoles i instituts del país. 

Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses, Masjuan s’ha convertit en un activista que fa servir el seu coneixement de l’engranatge capitalista per resoldre’n els problemes de manera pragmàtica. 

Acaba de treure Canviar el món des de la taula (Eumo), un llibre divulgatiu que compila tot el que no funciona en el sistema alimentari global, però molt ben informat i explicat des de la realitat local catalana, i proposa alternatives personals i sistèmics per canviar les coses.

Conferència de Jordi Masjuan a Mallorca


De fet, arran d'aquest intercanvi informatiu d'ACTITUD SANGHA, des de la cooperativa Terranostra i Comerç Just, han convidat a Masjuan a fer una conferència a Mallorca. Us mantindrem al corrent en saber data i lloc de celebració.

I ara, els nostres companys, ens han demanat que la publiquem per a coneixement general de les sanghes. 

Elles i ells són Catalina Mas, Xunxo Cortés, Maria de Lluc Pons, Teresa Garau i Gaspar Caballero, de la Sangha de Mallorca, Pepi Broncano, de la de Barcelona i Josep Fourcade, de la de Girona.

Idò, dit i fet, aquí teniu l'entrevista a Jordi Masjuan (+), publicada fa uns dies a NÚVOL, diari digital de cultura en català.






'La indústria té responsabilitat, el consumidor també, però qui segur que en té és la política, que es posa al costat dels lobbies i els grans oligopolis, perquè no els obliguen a incorporar les externalitats dels productes'
Jordi Masjuan









Salut, bon profit i gassho profund
🙏