Des de País Conscient, l'Anna Jarque ens adreça aquestes línies per convidar-nos a veure els primers vídeos que han enregistrat durant les Llunes del Simposi, ja disponibles en el seu canal de Youtube.
Diuen així: 'Just encara olorant les Roses de Sant Jordi, ens agrada d'avançar-nos amb una part de les publicacions dels vídeos d'enguany.
I això es pot fer perquè hem comptat amb la confiança de les editorials AKIARA, KAIRÓS i FRAGMENTA i l'ajut de la Fundació Valors Humans i de la Casa d'Espiritualitat de Sant felip Neri de Barcelona.
També us animem a acompanyar-nos aquest proper dijous a la conversa sobre la Intel·ligència Artificial que mantindran JORDI PIGEM i MARCO SCHORLEMMER.
Serà dijous, 2 de maig, a les 19h, a la mateixa Casa d'Espiritualitat (Carrer de Nena Cases, 37-47. 08017 Barcelona).
INÉS CASTEL-BRANCO. Editorial AKIARA
'Vaig néixer a Lisboa el 1977 i vaig viure fins als divuit anys en una petita ciutat de l’interior de Portugal que es diu gairebé com jo: Castelo Branco.
Tocava el piano i passava les vacances, a Aveiro, dibuixant i explorant diferents tècniques de pintura...
L’any 2007 em vaig convertir en editora i durant deu anys em vaig dedicar a la maquetació i disseny de tots els llibres de Fragmenta, a més de dirigir la col·lecció infantil Petit Fragmenta des del 2015 —assessorada pels meus tres fills—.
El 2018 vaig fundar en solitari AKIARA books, una editorial independent de literatura infantil i juvenil que publica llibres de producció pròpia, plens de bellesa i profunditat...'
Vols veure la presentació d'AKIARA, fes clic aquí (+)
ANA SESMA. 'Doce viajes', amb Agustín Pániker, editorial Kairós
'Doce viajes' constitueix una meravellosa recopilació de sessions de Ioga-Nidra, disposades de manera que siguin útils per endinsar-se en l'art de dormir conscient de manera progressiva.
Es tracta d'un viatge a la profunditat de l'Ésser, en què es transita entre el somni i la vigília, el dormir i el despertar, la paraula i el silenci, la llum i la foscor, allò psicosomàtic, allò terrenal i allò misteriós, allò humà i allò sagrat.
Amb provada experiència com a instructora de Ioga-Nidra i exquisida sensibilitat, Ana Sesma ens guia en un ascens que va de menor a més pràctica, del reconeixement d'espais més corporis a llocs més lleugers i subtils.
En última instància, ens convida a traspassar el llindar i tenir un indici d'aquell infinit Univers que nia en tu. Un viatge que produeix la immensa felicitat de descobrir que ets consciència.
En aquest enllaç pots veure i escoltar Ana Sesma i Agustín Pániker (+)
MARIA GARGANTÉ. 'Santificaràs les Festes'. Fragmenta editorial
Maria Garganté (Sanaüja, 1975). Formada en Història de l’Art, Estudis de Gènere i Antropologia, és professora titular d'Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona i professora en grau extraordinari a la Facultat Antoni Gaudí (Ateneu Universitari de Sant Pacià).
Maria Garganté s’ocupa d’aquest tercer manament, que a primer cop d’ull sembla el més hedonista i fàcil de seguir, però que està ple d’angles morts i crea un món de relacions ambigües.
Veure Maria Garganté i 'Santificaràs les Festes' (+)
MARÍA EUGENIA MANRIQUE i 'Mano de Mujer'. Kairós
María Eugenia Manrique, llicenciada en Belles Arts, ha realitzat estudis de formació en cal·ligrafia i pintura tradicional xinesa. El 2012 obté el grau de 4t Dan en cal·ligrafia japonesa atorgat per la fundació Nihon Shuji Kyoiku Zaidan, Japó. Membre de la International Chinese Calligraphy and Ink Painting Society – Japó.
Després d'un breu repàs a la fascinant història de l'antic Japó i l'art de la cal·ligrafia, Mª Eugenia Manrique ens submergeix a l'origen de l'hiragana, l'escriptura cal·ligràfica lliure i expressiva, entesa com a iniciació al shodō o «camí de l'escriptura»; un art que es descriu com un mitjà per cultivar l'ésser interior, a través del qual s'assoleix un estat meditatiu de quietud mental i harmonia.
De manera detallada, el llibre mostra les indicacions necessàries per començar l'aprenentatge de l'hiragana, incloent els models dels 46 kana que el conformen i finalitzant amb l'antic poema iroha, reflex del sentir de la impermanència, en què es contenen sense repetició totes les síl·labes de l'hiragana.
Escoltar i veure a Maria Eugenia Manrique (+)
DAVID FERNÁNDEZ 'No robaràs'. Fragmenta editorial
L'1% més ric del món acumula el 63% de la riquesa mundial produïda des del 2020. És per dades com aquesta que David Fernàndez considera que vivim en una època de robatori estructural i que el manament «No robaràs » ha de llegir-se des d'una perspectiva nova.
Per què ens indignem tant amb el carterista i tan poc amb la banca o les elèctriques i els beneficis astronòmics que obtenen de comerciar amb béns de primera necessitat?
Com podem sortir de l'estat catatònic en què ens trobem com a societat?
Entre l'activisme i la filosofia franciscana, Fernàndez aborda la crisi de l'habitatge, l'emergència climàtica i el robatori de temps i de salut mental al qual ens sotmeten el capitalisme global i la tecnocràcia.
Veure la presentació del 'No robaràs' de David Fernández (+)