dijous, 6 de juny del 2024

ACTITUD SANGHA: Exposició 'Expressions Sobtades'


Obra de Malén Salleras
'Els miracles mai no són físics. Són espirituals o simbòlics'
Joan Mascaró

Exposició 'EXPRESSIONS SOBTADES'

Inca, a Sa Quartera, Centre d'Art, del 14 de juny al 14 de juliolDos companys de la Sangha mallorquina, que acostumen a meditar a Sa Cabaneta, abans a Sant Marçal i ara a Es Campet: Malén Salleras i Andreu Llambies, exposen les seves darreres propostes, juntament amb la companya de creativitat artística, Marga Sabater.

L'exposició serà a Inca, a Sa Quartera, Centre d'Art, del 14 de juny al 14 de juliol. Una visita ho pagarà la pena per fer un tast d'aquesta creació en estat latent, pur, innocent, com la ment de principiant que guia les passes en el camí de la saviesa.

Anem a conèixer una mica més qui són els creadors. 

Comencem per na Malén Salleras.
Malén Salleras Vicens

(Palma, 1954)


'Ma vida transcorr sempre unida a l’art i a la curiositat per  l'ésser humà... 

Seguesc estudis de dibuix, de ceràmica i de pintura a Barcelona i a Mallorca, amb els mestres Jesús Camargo i Alceu Ribeiro... 

Al mateix temps, em form en Psicologia, treballant, al llarg dels anys, aquests dos caires a la meva vida...
Recentment, m’he format en Artterapia a Grefart, a la Universitat de Girona. 

El 1978 vaig exposar per primera vegada peces de ceràmica a Saragossa.

De llavors ençà he mostrat les meves obres a Mallorca i, darrerament, a Espacio Pirineos, a Graus, Osca. 2023...'

Andreu Llambies i Sampol


Alaroner de soca i arrel i assentat a Sa Cabaneta, lloc que estima com si fos el seu lloc de naixença.

Nascut l'any de saons de 1951, és autodidacte de formació, tot i haver estudiat al llarg dels anys amb diferents mestres de les arts.

A hores d'ara, tot i tenir un esperit juvenil, n'Andreu ja gaudeix de la jubilació, un fet que li permet dedicar hores i hores a treure el suc intuïtiu a la creació, als colors i a les formes, a les textures i als materials, als objectes i als subjectes, al món i a la bolla...'Vaig començar a exposar -ens diu- l'any 2000 i, a partir de llavors, he anat mostrant anualment les meves obres al públic. 

Tret dels dos anys dels confinaments pandèmics, que ens van tenir tancats -és un dir- sense poder manifestar i compartir l'art.
He mostrat la meva obra a Galeries d'arreu de Mallorca. Les darreres, per exemple:2019. COLECTIVA A LA GALERIA ART MALLORCA I CROMELCH CULTURA AMB EL TÍTOL DE 'CLAROBSCURS D'HIVERN'2023. MUSEU DEL FANG DE SA CABANETA. TÍTOL'PETITES AGRUPACIONS INCONNEXES'
 

2022. GREMIAL. ALARÓ AMB EL TÍTOL DE  'SENSACIONS'
2024. SA MINA (LLOSETA) EXPOSICIÓ CONJUNTA: 'ABSTRACCIÓ TRANSVERSAL'


Margalida Sabater i VilaD'arrels de Marratxí, a l'àmbit de la formació, na Marga té estudis d'Història de l'Art i de Dibuix a l'Escola d'Arts i Oficis de Ciutat de Mallorca.
Al llarg de vint anys, del 1981 fins el 2001 va treballar la pintura a l'oli amb professors i pintors de renom:

Catalina Florit

Joan Rullán

Juan Gallardo

Mateu Palmer


Pel que fa a les exposicions, del 1984 fins el 2015, ha mostrat les seves obres a la Sala de Cultura de Sa Cabaneta, on també ha exercit de professora de pintura.Al costat dret, hi podeu veure una mostra de les seves obres que, recordem, estaran exposades a Inca, a Sa Quartera, Centre d'Art, del 14 de juny al 14 de juliol. 


Obra d'Andreu Llambíes
'La fe ve de l'amor de l'ànima o de la llum de la raó'
Joan MascaróArt, salut i silenci
Gassho profund
🙏